Agyonverhettek egy kétéves kislányt, már a mentők se tudtak segíteni rajta

Hirdetés

A gyermek testén ütésnyomokat találtak, a szülők szerint azonban nem ők bántották a kislányt.

Szombat délután értesítették a Kelet-Erdélyben lévő kászonaltízi mentőszolgálatot a szülők, miután képtelenek voltak felkelteni kétéves kislányukat. A helyszínre kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. A gyermek testén azonban ütésnyomokat észleltek, így bejelentették az esetet a Hargita Megyei Rendőrkapitányságon – számolt be róla a Főtér.

Péter Szilárd, a Hargita megyei mentőszolgálat vezetője azt nyilatkozta, hogy amikor a segélyhívás befutott, a szülők azt mondták, gyermekük öntudatlan állapotban van. A helyszínre érkező mentősök viszont már csak a halál tényét tudták megállapítani. A kislány édesanyja azt állította, hogy délután lefektette a gyermeket, de felébreszteni már nem tudta. Figyelemre méltó, hogy a gyermek arcán és combján ütésnyomokat találtak, amit az anya azzal magyarázott, hogy az utóbbi időben a gyermek többször elesett.

Hirdetés

Kászonaltíz polgármestere, András Zoltán viszont arról számolt be, hogy a roma nemzetiségű kislány már két-három órája halott volt, amikor a mentősök a helyszínre érkeztek. Az anya azt állította, hogy születéskor szívproblémát állapítottak meg az orvosok a gyermek esetében. A helyi ápolónő azonban nem tud a szívbetegségről, a család rég nem volt orvosi viziten.

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az eset körülményeit. A boncoláskor minden bizonnyal kiderül, mi okozta a kislány halálát.

FRISSÍTÉS
A Hargita megyei rendőrség tájékoztatása szerint a kislány testén látható ütésnyomoknak nincs közük a halál beálltához. A boncolás során kiderült, hogy a kislány halála nem erőszakos volt. Az ügyben a csíkszeredai ügyészség bűnvádi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

Hirdetés

Hirdetés