Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Feri szólhatott az asszonynak: hagyja az EP-t a pokolba, hamarosan itthon lesz szükség rá

Hirdetés

Új elnököt és alelnököket választ jövő héten az Európai Parlament. Dobrev Klára alelnöki megbízatása két és fél évre szólt, most bejelentette: úgy döntött, hogy nem indul újra.


Fotó: MTI/Mohai Balázs

„Ez az elmúlt két és fél év életem legfelemelőbb és legmozgalmasabb időszaka volt. Nem csak az én világom fordult fel teljesen. A világ is megváltozott körülöttem. Sokkal több minden történt velem, velünk, mint amire számítottunk. Nehéz időszak volt, tele gondokkal, nehézségekkel, konfliktusokkal és a járvány miatt sajnos nagy veszteségekkel” – közölte a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője Facebook-oldalán.

Hirdetés

Másrészt szerinte felemelő időszak is volt, tele olyan sikerekkel, amilyenekről álmodni sem mert volna.

A válság hatására és sokak erőfeszítéseinek következtében Európa szorosabb szövetség lett. Az EU tagállamai sokkal több területen és sokkal szorosabban fognak együtt dolgozni, mint eddig. Bármennyire is ellenkeztek Orbánék, elértük, hogy legyen közös európai minimálbér-szabályozás. Az elmúlt két és fél év hatalmas eredménye, hogy az európai intézmények szeme kinyílt: a Fideszt végre kitessékelték az Európai Néppartból, és az EU nem hajlandó tovább finanszírozni Orbán korrupt rendszerét. Magyarországon a csaló, egyenlőtlen választási rendszer ellenére tizenkét év után először teremtettük meg a feltételét Orbán leváltásának. A hat párt szövetsége a legfontosabb politikai feltétele a rendszer menesztésének.

A DK-s politikus szerint azonban mindez még nem elég. Úgy fogalmazott:

Hirdetés

A mindennél fontosabb feladat előttünk és az egyesült ellenzék előtt a választás megnyerése, Orbán leváltása. Az, hogy bizalmat építsünk és reményt adjunk az embereknek, hogy egy igazabb, jobb Magyarországot teremtünk.

Bejegyzése végén Dobrev Klára azt írta, hogy a következő időszakban Magyarországon a hazai kampányra, Brüsszelben az Európai Egyesült Államok elősegítésére fogja minden erejét koncentrálni. „Hatalmas munka vár ránk, tartsatok velem!” – tette hozzá a DK politikusa.

Meg lehet nézni, hányszor írta le a kormányváltós szövegelés közben a „kapitány” nevét…

Hirdetés


MZP azért még próbálkozik… azt hiszi, túl tudnak lépni azon, hogy legyőzte „Klárát”

Az ellenzéki összefogás egyeztetésein már korábban eldőlt, hogy a közös lista első öt helyére azok kerülnek, akik miniszterelnök-jelöltként mérkőztek meg az őszi előválasztáson. Márki-Zay Péter az Indexnek adott interjúban beszélt először arról, hogy ez az ő javaslata volt. A sorrendet is elmondta akkor: Márki-Zay Péter, Dobrev Klára, Karácsony Gergely, Jakab Péter, Fekete-Győr András. Ezt a pártok végül el is fogadták.

Mivel Dobrev a DK európai parlamenti képviselője, ezért még el kell döntenie, hogy ezt a mandátumát tartja meg, ha bejut listáról a parlamentbe a 2022-es választáson, vagy lemond róla, és beül országgyűlési képviselőnek. A Párbeszéd még tavaly decemberben döntött arról, hogy Karácsony Gergely főpolgármester lesz a listavezetője, azonban ez csak szimbolikus jelölés, mert nem kíván parlamenti képviselő lenni, írja a lap.

Hirdetés

Hirdetés