Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz fölényesen megverné az ellenzéket

Hirdetés

A Taktikaiszavazás.hu már a 2014-es választások óta latolgatja az egyesült ellenzék esélyeit a kormányváltásra. A portál elemzője, Török Gábor közösségi oldalán osztotta meg a központ legújabb eredményeit, amelyek szerint egy most vasárnap tartott választáson 107–91 mandátumra nyerne a Fidesz az ellenzéki összefogással szemben.

Török Gábor közösségi oldalán osztotta meg a Taktikaiszavazás.hu legújabb mérési eredményeit, amelyek az ellenzék számára elkeserítő előképet festenek az idei országgyűlési választásról. Az eredmények szerint a Fidesz jelenleg tizenhat mandátummal többet szerezne, mint az ellenzéki összefogás.

Napokon belül bejelentheti Áder János a 2022-es választások napját (amely várhatóan április 3-ára, 10-ére, vagy 24-ére fog esni). Jelenleg úgy néz ki – a karácsony előtt készült kutatások alapján –, hogy az ellenzék és a Fidesz bázisa nagyjából egyforma méretű, de a sokszor említett aránytalan választókerületi határok miatt ez egy 107–91 arányú Fidesz-többséget eredményezne egy most vasárnapi választáson

Hirdetés

– magyarázkodott az elemző, aki szerint fontos megemlíteni a Mi Hazánk és az MKKP erősödését is: jelenleg ugyan mindkét párt az 5%-os parlamenti küszöb alatt van, de egy dinamikus kampánnyal nem elképzelhetetlen, hogy egyik vagy mindkét párt végül bejusson a parlamentbe (ezzel szerezve négy vagy öt listás mandátumot a kiosztandó 92-ből).

A részletes választókerületi becslések a taktikaiszavazas.hu/valasztas2022 oldalon elérhetők.

Forrás/Fotó: Facebook/Taktikaiszavazás.hu – PS

Hirdetés
Hirdetés