Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Ilyen nincs és mégis van: Gyurcsány két éve még hatósági árakat követelt – videó

Hirdetés

Gyurcsány viszi be a kegyelemdöfést az élelmiszerárstop elleni ellenzéki hecckampánynak. Bármilyen szürreális is, de az igazság az, hogy a DK elnöke két évvel ezelőtt még maga javasolta a kormánynak a hatósági árak bevezetését. Mindezt teljesen zárójelbe téve állt bele a Gyurcsány vezette baloldali szövetség, a kirakatember Márki-Zay Pétert is beleértve,  az Orbán-kormány újabb, az emberek életét könnyítő és pénztárcáját védő intézkedésébe. Ez a képmutató, a magyar embereket végtelenül ostobának és hülyének néző politikai konglomerátum veszi a bátorságot arra, hogy a „tisztesség” zászlaja alatt vonuljon a nemzeti oldal ellen.

Azt javasoljuk, hogy a kormány vezessen be alapvető élelmiszerekre hatósági árellenőrzést és, ha kell, állapítson meg hatóságilag maximált árakat – jelentette ki Gyurcsány egy a közösségi oldalára feltett videóban még 2020. március 19-én.

Rendkívüli helyzetben rendkívüli eszközöket alkalmazzon a kormány! Most például hatósági árellenőrzést, ha kell, hatósági ármaximalizálást – erősített rá a DK elnöke videójában.

Hirdetés

Ezzel szemben Gyurcsány pártjánál is szemrebbenés nélkül ragadtak klaviatúrát és jegyezték le a sorokat, amelyben az egységes baloldal cinikus, leginkább ágazati lobbinak betudható, valamint a tudatlanságot és az átlagemberek mindennapjai iránt érzett mélységes érdektelenséget tükröző javaslatot jegyzett le az élelmiszerárstoppot ekézve.

Orbán Viktor bejelentése beismerő vallomás arról, hogy a magyar gazdaság tragikus állapotban van. Mennie kell annak a csapnivaló kormánynak, amelyik 12 éves kétharmados kormányzásának utolsó 12 hetében kezd el foglalkozni a termékek árával. Felelős gazdaságpolitika helyett hatósági árakkal kezelik a vágtató drágulást, ez az orbáni gazdaságpolitika teljes kudarca. Hatósági árazás helyett a rekordméretű ÁFA csökkentésével segítenénk az embereket: az április 3-i kormányváltás után 5 %-ban maximáljuk az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját.
– olvasható a DK közösségi oldalán is megjelent baloldali közös nyilatkozat, ami egyszerre félelmetes azért, mert az ellenzék vezére láthatóan egyszerűen elfeledkezett saját korábbi alakításáról, de azért is, hiszen egy valódi, az emberek által érezhető intézkedés helyett egy olyan áfacsökkentésről beszélnek, amiről nyilvánvaló mindenki számára, hogy egy forinttal sem tenné olcsóbbá az alapvető élelmiszereket.

Legyen 5 százalékos az ÁFA!

Hirdetés

A korrektség jegyében azonban érdemes szót ejteni az ellenzék követeléséről is, vagyis arról, hogy az alapvető élelmiszerek áfáját a kormány csökkentse 5 százalékra. Ezzel egy baj van.

A kormány az utóbbi években éppen 5 százalékra csökkentette a különböző alapvető élelmiszerek áfáját. És amikor erről a parlamentben szavazni kellett volna, ők ezt nem tették meg.

Vagyis az ellenzék egyszerre tesz tanúbizonyságot pofátlanságról, tudatlanságáról és azzal a felhördülésükkel, hogy az élelmiszerárak emelkedését adócsökkentéssel oldanák meg, egyszerre fosztanák meg fontos bevételektől a közös kasszát és javasolnak olyan intézkedést, amelyről tudják, hogy semmilyen érdemi megoldást nem jelent majd, főleg a küszöbön álló további drágulással szemben. 

Hirdetés

Gyurcsány egyébként 2006-ban eljátszotta már az áfacsökkentési trükköt – teleplakátoloták az országot azzal, hogy “Megcsináltuk”. Öt százalékponttal csökkentették az áfát a választások előtt, majd “nem kell félni nem fog fájni” jelszóval visszanyomták az adókulcsot.

Csendben pedig tegyük hozzá, hogy úgy követelnek az államkasszára csapást mérő, de legalább az emberek számára segítséget nem jelentő intézkedést a kormánytól, hogy közben az államkassza tragikus állapotával sírják tele a médiát. Ezt a mélyenszántó, szakmai, átgondolt és teljesen mértékben hiteles ellenzéki programot engedtessék meg, hogy ismét kellő fenntartással és szkepszissel kezeljük.

Rusztikusabban fogalmazva: akik hazudtak reggel, éjjel meg este, azok most is elk*rnák a dolgot…

Hirdetés

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés