Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Kiakadt Márki-Zay romaügyi szakértője az ellenzéki pártokra, mert nem lesz rajta a közös listán

Hirdetés

Lakatos Béla sérelmezi, hogy egy roma sincs a baloldal közös listáján.

Közösségi oldalán fordult az ellenzéki pártvezetőkhöz Lakatos Béla, korábbi momentumos polgármester, mégpedig abból az apropóból, hogy véglegesedni látszik az ellenzék listaállítása. A pártok 45 befutó hellyel számolnak, a DK 14, a Jobbik 12, a Momentum 8, az MSZP és Párbeszéd együtt 8, az LMP pedig 3 vagy 4 helyet kapna.

Hirdetés

A miniszterelnök-jelölt megkért benneteket valamire, amit a Jobbikon kívül mind elfogadtatok nyilvános adásban a miniszterelnök-jelölti vita során. Most ennek semmi nyomát nem látjuk mi, romák,sőt még annak a Berki Sándornak a helye is veszélybe került a 45 hely között, akiről azt gondoltuk, hogy bekerül az új Parlamentbe. Azt kell tapasztalnom jelenleg, hogy Márki-Zay Péteren kívül ez a pártok közül senkinek sem fontos kérdés” – jelentette ki bejegyzésében Lakatos.

Lakatos arra is utalt: elfogadta, hogy ne legyen hetedik frakció, de ha nem lesz a Parlamentben roma képviselő, az árt a hitelességüknek.

Befuccsolt ötletek

Hirdetés

Márki-Zay Péter az előválasztás után állt elő az ötlettel, hogy alapítana egy saját, hetedik frakciót Pálinkás József pártjából. Ezen kívül „minimum elvárásként” beszélt arról, hogy befutó listás helyekre kerüljön három roma származású politikus. Az ellenzéki pártok végül mind a hetedik frakció, mind a roma képviselők ötletére nemet mondtak.

Márki-Zay Péter előbbivel kapcsolatban arra az álláspontra helyezkedett, hogy a „kormányváltásért bármilyen áldozatra képes”, ám a roma képviselők ügyében – amennyiben kérése nem valósul meg – úgy fogalmazott: „A legnagyobb nyilvánosság előtt fogom ostorozni azokat, akik ezt megakadályozzák”.

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés