Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Márki-Zay újabb nagyszerű felismerése: Az én két magyar gyermekem migráns

Hirdetés

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint ő sosem mondott olyat, hogy kevesebbet fürödjenek az emberek vagy kisebb autót használjanak, bár lehetne kisebb autót használni.

Márki-Zay Péter vasárnap este ismét videóval jelentkezett közösségi oldalán.

Már tagadja korábbi mondatait Márki-Zay

Hirdetés

A baloldal miniszterelnök-jelöltjétől már a bejelentkezés elején különös mondatokat hallhatunk, például azt állítja: „természetesen sosem mondtam olyat, hogy kevesebbet fürödjenek, vagy kisebb autót használjanak.”

Márki-Zay ominózus mondatait egyébként nem nehéz visszakeresni: korábban amerikai példára hivatkozva – mintegy javaslatként a benzinár befagyasztásával szemben – valóban felhozta, hogy az USA-ban, amikor elszálltak a benzinárak, akkor az amerikaiak kisebb autóra váltottak, de kifejtette azt is, hogy „lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne, kevesebb vizet, áramot, gázt kell használni”. A miniszterelnök-jelölt ekkor arról is beszélt, hogy ostobaság volt az Orbán-kormány részéről a rezsiárak csökkentése, szerinte éppen az árakkal kellene takarékosságra ösztönözni az embereket.

A videóban kifejti, ő soha nem mondott olyat, hogy eltörölné a rezsicsökkentést. Itt megint csak érdemes visszaidézni egy korábbi mondatát, amelyben  úgy fogalmazott: „Az baj a rezsicsökkentéssel, hogy nagyon könnyű megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni.”

Hirdetés

Ezt követően hosszan beszél a korábban a szocialista szövetségesei által eltörölt, idén pedig a Fidesz által bevezetett 13. havi nyugdíjról, valamint a 200 ezer forintra emelt minimálbérről.

„Az én két magyar gyermekem például migráns”

A migrációval kapcsolatban úgy fogalmaz: „mindenki tudja, hogy csak a Fidesz telepített be migránsokat”. Szerinte mindenki lehet migráns, aki külföldre költözik. Példaként említi a saját gyermekeit, akik Kanadában és az USA-ban születtek: „Az én két magyar gyermekem például migráns, hiszen ők nem Magyarországon születtek, hanem az egyik Kanadában, a másik az Egyesült Államokban.”

Hirdetés

Mint ismert, Márki-Zay már hetek óta azzal kampányol, hogy ötvenötezer „Európai Unión kívüli migránst” telepített be 2019-ben Orbán Viktor. A tények kedvéért leírjuk: a bevándorlási adatok elérhetőek a KSH oldalán, ezekből azonban azt látni, hogy 38 511 ember Európából (ebből 28 000 szomszédos országból telepedett le Magyarországon, akiknek a nagy része feltehetőleg határon túli magyar), 12 546 Ázsiából, 2 736 Amerikából, 1412 pedig Afrikából érkezett.

Emlékezetes, Ceglédi Zoltán politikai elemző a baloldal jelöltjének kampányával kapcsolatban egy bejegyzésében úgy fogalmaz„Előre kérem, mielőtt bármely ellenzéki párt bármely aktivistája kezd el itt pukkancskodni, immár a határon túli magyarokra köpködve, hogy fogja föl: itt azokról az emberekről beszélünk, akik már ide is költöztek, mondjuk Kolozsvárról vagy Szabadkáról, ők itt dolgoznak, tanulnak, élnek, legalább őket ne gyűlöljétek már”.

Magyarázkodik az idősek elhalálozásával kapcsolatos kijelentései miatt

Hirdetés

Márki-Zay hosszú magyarázkodásba kezdett a szombati nyugdíjasokat érintő újévi köszöntője kapcsán. A baloldal jelöltje arról beszélt, hogy nem örvendezett azon, hogy „a fideszes nyugdíjasokat pusztítaná valamilyen kór. Egyszerű tényként állapítottam meg, hogy az idős korosztályban nagyobb a Fidesz-szavazók aránya, a fiataloknál meg kisebb. És, hogy egyébként a covid miatt még több időskorú halt meg, mint amennyi a természetes fogyás lett volna más években”.

Márki-Zay mondatait egyébként a legutóbbi, 2018-as választást követő Medián-kutatás nem igazolja vissza. A cég akkori adatai szerint a Fidesz a szavazóinak átlagéletkora megfelel az egész szavazókorú népesség átlagéletkorának. Az MSZP és DK szavazói viszont az átlagosnál szignifikánsan idősebbek.

Hirdetés
Mandiner nyomán

Hirdetés