Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Napi Márki-Zay hazugság: Orbán engedte be Európába a terrorista Abdeslamot

Hirdetés

A baloldal miniszterelnök-jelöltje szerint a terrorista Salah Abdeslamot Orbán Viktor engedte be Európába. Amivel csak az a gond, hogy Abdeslam Brüsszelben született, és uniós állampolgár.

Hát, mint oly’ sokszor sajnos velem előfordul, hogy véletlenül nem azt mondom, amit szeretnék mondani, vagy éppen nem egy pontos tényt tárok föl” – jelentette ki újévi köszöntőjében Márki-Zay Péter. Ami magyarra fordítva valami olyasmit jelenthet, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje képtelen uralkodni a saját gondolatain, a nyelve pedig beszéd közben önálló életre kel. Annak eldöntését, hogy ez a beszámíthatóság határain még éppen belül van, vagy már egy kicsit túlnyúlik azon, nos, ezt kedves olvasóinkra bíznánk.

Mindenesetre Márki-Zay nyelve január 9-én ismét elszabadult – vajon hová tűnt Damon Hill Péterfi Judit? –, és sikerült temérdek hazugságot összehordania az utóbbi évek egyik legtragikusabb eseményéről, a Bataclan-vérfürdőről.
Ugye nálunkkezdett bele Márki-Zay a »nem pontos tények« feltárásába – nemcsak közel egymillió migránst engedett át Orbán Európába még 2014-2015-ben, hanem Abdeslamot, a párizsi mészárost is, aki 130 embert mészárolt le géppisztollyal Franciaországban. Ők is Magyarországon jártak, jöttek át.

Hirdetés

Kezdjük a „nem pontos” tények – amit szép magyar anyanyelvünk egyszerűen csak hazugságnak nevez – tisztába tételét, és gondos bepelenkázását azzal, hogy nem, Salah Abdeslam még csak véletlenül sem illegális migráns, helyette Brüsszelben született uniós állampolgár. Aki Márki-Zay állításával szemben nemhogy nem géppisztolyozott le 130 embert, hanem konkrétan és saját kezűleg nem gyilkolt meg senkit. Mivel Abdeslam a véres párizsi éjszakán nem hozta működésbe robbanómellényét [esetében géppisztolyról pedig szó sem volt – a szerk.], a terrorcselekmény előkészítésében viszont komoly szerepet játszott. A nyomozás ugyanis kiderítette, hogy ő volt a logisztikai szervező Európában, kocsikat és lakásokat bérelt, és szállította a terroristákat. Márki-Zaynak tehát még véletlenül sem sikerült eltalálnia Abdeslammal kapcsolatban egyetlen tényt és valós információt sem.

Abban is ugyanígy téved a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hogy Orbán Viktor engedte az unió területére az illegális bevándorlókat. A migránsválság balkáni útvonala ugyanis Törökországon keresztül vezetett Európába, így az illegális migránsok először vagy Görögországon, vagy pedig Bulgárián át léptek be az unió területére. És miközben Angela Merkel a Willkommenskultur meghirdetésével gyakorlatilag meghívót küldött a bevándorlóknak, Orbán hozzákezdett a déli határzár felhúzásának, hogy megállítsa az Európára zúduló migránshullámot. Azt pedig, hogy az illegális határátlépők feltartóztatására tett magyar kísérlet mennyire nem találkozott az európai fősodor bevándorláspárti álláspontjával, jól érzékelteti, hogy Werner Faymann osztrák kancellár gyakorlatilag nácinak titulálta az Orbán-kormányt.

És akkor most nézzük meg, hogyan vélekedik a bevándorlásról az a Márki-Zay, aki szíve szerint egy zsírkrétával meghúzott egyenes vonallal kötné össze Orbán Viktort a párizsi mészárlás tragédiájával! A baloldal miniszterelnök-jelöltje 2018-ban – három évvel a Bataclan-vérfürdőt követően – kijelentette, hogy nem ismer senkit, akit bevándorlók „bántottak volna”. Majd azt is kifejtette, hogy a „a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorol” egy adott térség fejlődésére. Azaz Márki-Zay pontosan felmondta az európai fősodor fülének oly’ csiklandozó, bevándorláspárti szólamokat.

Hirdetés

Összefoglalva tehát Márki-Zay szerint a bevándorlás összességében pozitív folyamat, és még csak nem is hallott olyan esetről, amikor migránsok lettek volna a bántalmazók. Ellenben a migránshullám ellen kerítést húzó Orbán felel a csúnya és rossz illegális migrációért – ami az imént még pozitív volt –, és bár a bevándorlók ugye eleve nem lehetnek bántalmazók, azért csak kiböki, hogy a bevándorlóhátterű terror egyetlen éjszaka alatt 130 halálos áldozatot szedett. Amiről a következő, klasszikus párbeszéd juthat eszünkbe: hogy is mondta, doktor úr, elmehetek? Nem, elmebeteg!

Forrás: Drót.info

Hirdetés
Hirdetés