Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Újabb részletek derültek ki Homonnay Gergely haláláról

Hirdetés

A rendőrség nem csak az esetleges kábítószer-használat kérdését próbálja vizsgálni, hanem azt is, hogy Homonnay kivel töltötte az utolsó óráit.

Újabb részletek jelentek meg Homonnay Gergely szombaton bekövetkezett haláláról az olasz sajtóban – vette észre a hvg.hu. A Repubblica hétfőn délelőtt megjelent cikkében azt írja, az 52 éves – más hírek szerint 53 éves, Wikipédia-oldala szerint pedig 46 éves – magyar író/aktivista szombaton reggel ötkor ment le a római Via Pontremolin található Bananon nevű klubba, amely a lap szerint a melegek körében igazodási pontnak számít. A római Messaggero ráadásul úgy tudja, az aktivista nem is egyedül érkezett a helyre, hanem egy férfival, akivel azután külön váltak.

A Repubblica szerint Homonnay az újévi koccintás után ment le a csigalépcsőn a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be. Déli 12 órakor a klub tulajdonosai hívták a mentőket, ám az író akkor még élt, viszont nehezen lélegzett és lényegében nem volt eszméleténél. Hiába próbálták újraéleszteni, végül 13 óra 17 perckor elhunyt.

Hirdetés

Homonnay holttestét egy klinikára szállították, ahol megvizsgálják, hogy kiderüljön, kábítószer-túladagolás okozhatta-e a halálát. A Repubblica szerint Homonnay holmija között, a szekrényében egyelőre beazonosítatlan port és folyadékot is találtak, s a vizsgálatok derítik majd ki, hogy esetleg GHB (köznapi nevén gina) lehetett-e a Homonnaynál talált szer. A lap azt írja, aki a klubban ismerte őt, az nem titkolta, hogy gyakran a randidrognak is tartott GHB-t használta az elhunyt író.

A rendőrség időközben elindított nyomozása nem csak a túladagolás kérdését próbálja vizsgálni, de a telefonhívásai és üzenetei átvizsgálásával azt is, kivel töltötte az utolsó óráit Homonnay, aki állítólag egyedül élt San Giovanni környékén. A rendőrség felkereste az író római barátját is, ám vele egy ideje nem találkozott, így a tragédia körülményeinek tisztázásában nem tudott segíteni. A Blikk nemrég arról is írt, hogy Homonnay egy barátja szerint komolyan félt attól a sok fenyegetéstől, amit „közéleti tevékenysége” miatt kapott.

Forrás: Blikk.hu

Hirdetés
Hirdetés