Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Vajon van programja az ellenzéknek a gázáremelésen kívül?

Hirdetés

Sajnos van. Visszacsinálni minden jót, amit az Orbán-kormány az elmúlt 12 évben csinált. Ugyanis a maga alkalmatlan módján ezt tartalmazza az a torzan született programcsökevény, amit az ellenzék “legokosabb emberei” megalkottak és nyilvánosságra hoztak “program” néven. De a gázáremelésre az egész ellenzéki programot fel lehet fűzni.

Persze ezt a valamit nem lehet egy választási győzelemre készülő politikai erőtől elvárt “kormányprogramnak” nevezni, de valami olyasminek akarják eladni, igaz, nem túl hangosan. Ennek oka az, hogy azok az ötödéves egyetemista gyakornokok, akik tehetségesek és még komolyan bírják venni az ellenzéki összefonódást, azok a vizsgaidőszak miatt nem érnek rá. Akik ezen már túl vannak, és képesek lennének valami kevésbé ciki dolgot kiizzadni magukból, nem akarnak feleslegesen dolgozni. Több okból sem.

  • Először is, nem nézik ki Márki-Zayból, hogy bármiféle programot képes megvalósítani.
  • Másodszor, Márki-Zay Péterből azt sem nézik ki, hogy képes lenne győzelemre vezetni az egyesült ellenzéki hadakat.
  • Harmadszor, egy választási programhoz szilárd ismeretekkel, világnézettel és elvekkel rendelkező politikusokra van szükség, akik kormányon is megküzdenek azok megvalósításáért.
  • Negyedszer, az ellenzék programját köztudomás szerint eleve külföldön írják. Egyeztetik angolul (US), németül, franciául és csak utána fordítják magyarra. Ez a program meg eleve nem kerül nyilvánosságra, de a gázáremelés az biztos.
  • Ötödször, nemhogy mindenki elfelejtette, hanem eleve meg sem jegyezte senki, hogy eddig a különböző pártok mit beszéltek össze és vissza. Senki nem akarja kitenni magát annak, hogy hat pártelnök és egy Márki-Zay, illetve mindenféle akcentussal beszélő külföldiek hívogassák, mert valakinek a kedvenc nünükéje kimaradt a programból, illetve bármi olyan belekerült, ami valakinek nem tetszik. Mert az ellenzéki politikusok a saját belső vitáikban nagyon komolyan tudják ám venni magukat.
  • Hatodszor, egyetlen dologban van csak egyetértés a pártok között, a genderideológia kérdésében, ott viszont olyan gyors a progresszió, hogy egy pár héttel korábbi haladási állapot miatt már összeül a LIBE-bizottság és el is ítéli a magyar kormányt (az ellenzék álláspontja miatt). Ami nyilván azért nem elég haladó, mert a kormány gátolja a hírek és információk szabad áramlását (vagy valami ilyesmi). (Például, ha egy magát nőnek mondó férfi rab megerőszakolja a női börtönben a cellatársát, az pár hete még pénisszel rendelkező nő által elkövetett nemi erőszak volt, ma már transzfóbia az áldozat részéről. Senki nem mer előre dolgozni.)
  • Hetedszer, Gyurcsányéknak különben is már van programja, de azt nem kötik senki orrára, csak a gázáremelés biztos.

De mi azért tudjuk, hogy tételesen mit is tervez a mi drága ellenzékünk, ha hozzájut a hatalomhoz meg a kasszakulcshoz.

Hirdetés

Társaságiadó-emelés, második szja-adókulcs a közepes jövedelemtől felfelé, a felújított modern kórházak privatizációja, a maradék negyven százalék bezárása, az egészségbiztosítás és a rendszer minden egyéb elemének privatizációja. Gázáremelés. Honvédség leépítése, a jogi és a fizikai határzár gyengítése, formálissá tétele, mert gyávák nyíltan beengedni évi több százezer embert. Gázáremelés. Megszorító csomag I. Erőszakos bűnözők helyzetének javítása, ingyen konditerem és tetoválószalon minden börtönbe. Gázáremelés. Transzbudik mindenhová, drag queenek az óvodákba. Gázáremelés. Paks II. leállítása. Lakossági áram árának emelése erre való hivatkozással. Gázáremelés. Mindenkit fel kell venni egyetemre, mert még nem elég alacsony a felsőoktatás színvonala. Gázáremelés, mert az előbb véletlenül egy kimaradt. Megszorító csomag II. Közmunka megszüntetése. Minimálbér megszüntetése. Családi adókedvezmény megszüntetése. Lakástámogatások megszüntetése. Gázáremelés. Felelősségre vonások, mert egy gázáremelés kimaradt. Áram árának emelése, mert nem követi a gáz árát. Segélyek emelése, mert a gáz árának emelését valahogy kompenzálni kell. Megszorítócsomag, hogy az állam ki tudja gazdálkodni a gázár megállíthatatlan emelkedésének költségeit. Gázáremelés, hogy elkerüljék a III. megszorítócsomagot. Eszükbe jut, hogy az áram árát is lehet dinamikusan emelni. Megszorító csomag III. Ez az a pont, ahol a pénzügyminiszter elmondja majd (programszerűen), hogy azért van hatalmas infláció, mert az Orbán-kormány évekig túl antiinflációs politikát folytatott. Gázáremelés, mert a gáz árának követnie kell az inflációt.

A kormány által rendezett konferencián bejelentik, hogy az inflációnak követnie kell a gáz árát, a gáz árának pedig az inflációt. A tautológia fogalmát preventív jelleggel betiltják. Az inflációt a gáz árához igazítják. A magasabb szja-kulcsot is a gáz árához igazítják. Elérkeztünk a 2023-as évhez. A miniszterelnök bejelenti, hogy nem tudják tovább megakadályozni azt, hogy a gáz árát a világpiaci árakhoz igazítsák. Akiknél igazoltan +8 foknál hidegebb van a lakásban, azok fokonként 100 forint támogatást igényelhetnek az önkormányzatoktól (12 fokig), ha a napi középhőmérséklet 0 fok alá csökken.

Ha a napi középhőmérséklet 0 fok alá csökken, emelni kell a gáz árát. Az áramét nem, mert az hála a németeknek, már rég nincsen. 300 köbméter gázt minden fogyasztónak kötelező lesz havonta elfogyasztania, hogy a külföldi kézbe került gázszolgáltatónak is meglegyen az öröme. És különben is ez egy előzetes népjóléti intézkedés, hiszen 2010 előtt szegény Gyurcsányéknak 17-szer kellett emelnie a gáz árát, hogy Orbán aztán kedvére csökkenthesse. Most sem sikerült ennyiszer leírni, hogy gázáremelés.

Hirdetés

És ez nem egy paródia, hanem az ellenzék programja. És ők, igen korrekten, szóltak előre. Pontosabban Márki-Zay elszólta magát. És legalább most szóltak, hogy ők büszkék a világpiaci gázárra!

Lesz gázáremelés!

Forrás: Pesti Srácok

Hirdetés
Hirdetés