Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Varga Judit feljelentette az ördög ügyvédjét, nyomozás indult

Hirdetés

Nyomozás indult Varga Judit feljelentése alapján, miután egy közösségi oldal profilján a minisztert érintő megjegyzések jelentek meg és korrupcióval hozták összefüggésbe, – tudta meg a Blikk.

A Fővárosi Főügyészség szerdán reggel közleményt adott ki az ügyben, amely így hangzik:

„Dr. Varga Judit nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyészségen.

Hirdetés

A sértett feljelentésének lényege szerint 2021. december 27-én ismeretlen elkövető Az ördög ügyvédje’ elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a szexuális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett.

A sértett indítványozta, hogy a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Hirdetés

Az internetes közösségi hálózaton létrehozott ‘Az ördög ügyvédje’ elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt.”

Hirdetés