Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Elemző: Márki-Zay mintha máris védené magát egy esetleges választási vereség miatt

Hirdetés

Sokakban megütközést keltett, hogy Márki-Zay Péter a Financial Times-nak adott interjújában mindössze 40 százalék esélyt saccolt magának a választás megnyerésére.

Ezt a kijelentést elemezte az InfoRádióban Rajnai Gergely, aki úgy látja, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelölt mögött nincs olyan stáb, ami újabb és újabb üzeneteket dolgozna ki a számára, ezért a hódmezővásárhelyi polgármester gyakorlatilag mindenhol, mindig ugyanazt mondja, és úgy, ahogyan eszébe jut.

Az elemző szerint „szokatlan, hogy valaki nem azt jósolja, hogy ő fog nyerni”. 

Hirdetés

A politikai elemző szerint mindez azért nagyon érdekes, mert aki 50 százalék fölötti eredményt vizionál magának, az biztosnak tűnik a dolgában, de legalábbis bizakodónak, ez viszont inkább bizonytalanságot sejtet.

Ha emögött valamilyen taktika van, akkor az az elemző szerint inkább az lehet, hogy próbálja a saját politikai karrierjét építeni egy esetleges választási vereség utánra, hiszen nincs mögötte párt, miközben az ellenzék többi szereplőjének akkor is van jövője, ha nem ők nyernének az idei választáson.

Márki-Zay Péternek így kicsit „mindent vagy semmit” a helyzete, amit láthatóan finomítani igyekszik, megalapozva a jövőjét a politikában – összegzett Rajnai Gergely.

Hirdetés

Propeller nyomán

Hirdetés