Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Fake News, avagy a Kígyó-sziget hős ukrán katonái..

Hirdetés
Jeszenszky Zsolt írása:
„Egy nap alatt bejárta a világsajtót és a hazait is, politikai oldalaktól függetlenül a hír, miszerint a Fekete-tengerban található, stratégiailag jelentős apró terület, a Kígyó-sziget partjainál megjelent egy orosz hadihajó, és felszólította a sziget ukrán határőreit a megadásra, akik „Go, f•ck yourselves”, azaz „b@szódjatok meg” (Telex fordítás), vagy „ka@pjátok be” (Index fordítás) felkiáltással válaszoltak, és büszkén mentek a halálba. Másnap az ukrán elnök bejelentette, hogy hősiességükért posztumusz kitüntetést kapnak.
A TASZ által nyilvánosságra hozott képen ugyanezeket az ukrán katonákat látjuk, amint Szevasztopol felé szállítják őket egy buszon az oroszok. Valójában ugyanis – a kétségtelen nyelvi leleményességgel előadott harci kiáltástól függetlenül – ezek az emberek nem a biztos halált, hanem a megadást választották. Meg tudjuk érteni.
Az orosz hadügyminisztérium tájékoztatása szerint a jelenleg hadifogolyként tartott katonákat szabadon fogják engedni, és hazamehetnek a családjaikoz.
Biztos, hogy így van? Nem csak orosz propaganda? – teszik fel ilyenkor néhányan a kérdést. Jogosan. Az oroszok (is) mesterek a dezinformációk terjesztésében.
Viszont a tegnap kiadott közleményében az ukrán(!) határőrség is azt mondta, hogy tudomásuk szerint az érintett katonák életben vannak. Paffff…
A sziget ostromáról készült, a világot szintén körbejárt videofelvételről időközben kiderült, hogy valójában egy korábbi ukrán hadgyakorlatot látunk rajta, és ezt a téves híradást a sajtó már korrigálta is. Szintén Paff….
Az rendben van, hogy az ukrán vezetés hazudik a saját népének, akár azért is, hogy a katonák körében fenntartsa a harci morált, a lakosság körében pedig a támogatását erősítse. De miért veszi át kritikátlanul az álhíreket a teljes nemzetközi sajtó, BBC-stől, CNN-estől, Reuters-estől?
Azért, mert az ukránok, az ukránokat támogató nyugati politikusok, és az őket kiszolgáló média is ugyanolyan manipulátorok, ugyanolyan álhírgyártók, mint az oroszok. Mindenki a saját érdekei mentén, a saját oldala mellett hazudik.
Ezek után hinnünk kellene a CNN-nek, a BBC-nek a Euronews-nak, a Telexnek…? Egy betűt sem. Eddig sem kellett (volna). Mert ők is folyamatosan hazudnak. Sajnos.
Mégis, a világ közvéleménye bármilyen hazugságot elhisz, ha az jól van becsomagolva. Ezt a kígyó-szigetes sztorit az ukránok kétségtelenül jól csomagolták.”

Hirdetés

Hirdetés