Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Márki-Zay a fideszes rokonairól beszélt.. Ezt mondta…

Hirdetés

A baloldal messiása szerint a magyarok nem Orbán Viktornak, hanem az ellenzéknek köszönhetik a megemelt közmunkás-és minimálbért, a 13. havi nyugdíjat, és a fiatalok SZJA-mentességét – írta meg a Mandiner.

Két hét után újra hagyományos hétértékelőt tartott Márki-Zay Péter, aki múlt vasárnap a Partizánban vendégszerepelt.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje újra Simon András szoros felügyelete mellett ült asztalhoz. Ehhez képest rögtön erősre sikerült a kezdés, amikor Márki-Zay arról beszélt, hogy csütörtöki évértékelőjét mennyien nézték meg: elmondta, pénteken nagybátyja temetésén volt Debrecenben, ahol odajöttek hozzá rég nem látott fideszes rokonok, akik szintén látták a beszédet.

Hirdetés

Márki-Zay ezután arról beszélt, miért csak most adta vissza a 2006-ban megígért 13. havi nyugdíjat a Fidesz-kormány? Simon felvetését, miszerint most jutott ide el a gazdaság, Márki-Zay elhárította, és leszögezte: ez egy osztogatás, aminek az az oka, hogy „Orbán Viktor fél”.

Szerinte azért fél, mert le lehet váltani, és mivel ezt az ellenzéki összefogás érte el, (mármint a Fidesz leváltásának esélyét – a szerk.) ezért szerinte az állampolgároknak az ellenzéknek kell megköszönnie „a viszonylagos jólétet” – a rezsicsökkentést, a megemelt közmunkás-és minimálbért, a 13. havi nyugdíjat, és a fiatalok SZJA-mentességét.

A továbbiakból kiderült: Márki-Zay továbbra is vitázna Orbánnal, szerinte erre társadalmi igény is van. Simon kérdésére Márki-Zay leszögezte: nem kellett kifizetnie senkinek az 5+1 millió forintot, pedig mint kiderült, ez nem okozna neki gondot, mivel 11 millió forint van a kampányszámláján, amit hálásan köszönt „az embereknek”.

Hirdetés

A szerdai EU-s bírósági ítéletről szólva Márki-Zay elmondta: ők „visszaszereznék” az uniós forrásokat, azt is elmondta, hogy hogyan: azonnal csatlakoznának az Európai Ügyészséghez és Hadházy Ákost megtennék korrupcióügyi biztosnak.

 

Hirdetés
Hirdetés