Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

A koronatanú szerint harmincmilliós kenőpénzt kapott az MSZP-s Baja Ferenc

Hirdetés

Naponta bukkannak fel az újabb nevek Fuzik Zsolt vallomásában, akit a hatóságok költségvetési csalással gyanúsítanak. Horváth Csaba, Tóth Csaba, Molnár Zsolt után most Baja Ferenc került elő kenőpénzzel összefüggésben. A Magyar Nemzet birtokába jutott vallomásrészletek szerint ezen a vonalon összesen több mint háromszázmillió forint feketepénz áramlott a szocialista politikusokhoz.

A Magyar Nemzet információi szerint Fuzik Zsoltnak azt követően eredt meg a nyelve, hogy “vádalkut” (nyomozati alkut – PS) kötött a nyomozó hatósággal, amely korábban bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsították meg. Fuzik tehát az enyhébb büntetés reményében beszélt olyan, általa ismert bűncselekményekről, amelyekben politikusok is érintettek. A férfi vállalta a hazugságvizsgálatot, amely megállapította, az általa elmondottak fedik a valóságot. A lap birtokába került vallomásrészletekből kiderült, hogy a szocialista Baja Ferenc is busásan részesült vesztegetési pénzekből, amelyeket Fuzik Zsolt adott át a SYS IT Services Kft. képviseletében.

Baja Ferenc a vallomás szerint még 2019 júniusában egy közvetítőn keresztül kereste meg Fuzik Zsoltot. Az MSZP-s politikus szeretett volna megállapodást kötni arra az esetre, ha Karácsony Gergely lesz a főpolgármester és ha a SYS IT megnyeri a BKV Zrt. informatikai rendszereinek üzemeltetésére kiírt közbeszerzést. Baja azt mondta, ebben az esetben majd vele kell egyeztetni az informatikai projektek kapcsán.  Baja Ferenc akkor jelentkezett újra, amikor Karácsony Gergely megnyerte a választást, ekkor harmincmillió forintot kért magának, és vállalta, hogy két évig nem bolygatja meg a SYS IT Services Kft. BKV-s szerződését.

Hirdetés
Baja említette, hogy jóban van a főpolgármesterrel és felhatalmazása van arra, hogy informatikai kérdésekről tárgyaljon. Említette azt is, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes támogatását élvezi, aki fontos személy, mivel arról hozhat döntéseket, hogy milyen projekteket támogassanak és honnan vonjanak el pénzt

– fogalmazott Fuzik. Hozzátette, Baja Ferenc egyszer mutatott neki egy papírt, amelyen a főpolgármester aláírása szerepelt, illetve az, hogy informatikai főtanácsadó lett a fővárosnál.

A harmincmillió forintnyi vesztegetési pénzt én adtam át neki a Várkert Bazárnál található kis parkban

– mondta Fuzik Zsolt a nyomozóknak. Egy idő után felmerült, hogy Baja rendszeres havi juttatást szeretne kapni és kérte, hogy találjanak egy erre megfelelő szerződést.

Hirdetés

Azt mondta, havi 2-3 millió forintra van szüksége

– idézte fel a történteket Fuzik, aki szerint Baja Ferenc azt tervezte, hogy felvásárolja a SYS IT Services Kft-t, azonban egy másik befektető megelőzte. A cégeladásról szóló tárgyalások megindulása után Baja nem kereste többé Fuzikot, aki a nyomozóknak elmondta, a harmincmillió forintos vesztegetési pénzt a Wind IP 21 Kft.-nél kiállított fiktív számlákból fedezték. Baja Ferenc az atv.hu-nak kategorikusan cáfolta Fuzik Zsolt állításait.

Nem tudom, Fuzik Zsolt miről beszél, hozzám semmilyen hatósági megkeresés nem érkezett. Több alkalommal találkoztam Fuzikkal, aki megpróbált meggyőzni arról, hogy a SYS Kft. alkalmas a BKV informatikai feladatainak ellátására. Ezt én akkor is, most is és mindig is vitattam – hangsúlyozta Baja Ferenc.

Hirdetés

Furcsállom, hogy szivárogtatáson keresztül manipulálják a közvéleményt, viszont azt határozottan megerősítem: soha semmilyen formában sem egyetlen forintot, se más kedvezményt nem fogadtam el, nem kértem és nem kaptam, viszont arra büszke vagyok, hogy a Fuzik Zsolt nevével fémjelzett cég tevékenységét mindig bíráltam, bírálom és bírálni is fogom – tette hozzá az MSZP-s politikus.

Forrás: Magyar Nemzet

Hirdetés

Hirdetés