Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekSportVilág

A szervezők arra kényszerítették, takarja le hazája zászlaját az éremátadási ceremónián – Aztán jött a meglepetés..

Hirdetés

🇷🇺 Ő Ivan Kuliak 20 éves orosz tornász.

Amikor bronzérmet nyert a dohai tornász világkupán, a szervezők arra kényszerítették, hogy a takarja le hazája zászlaját az éremátadási ceremónián. Ő ezt egy Z bezűvel tette meg, mely az ukrán fronton harcoló orosz csapatok jelképévé vált.

Ivanra a közösségi médiában elsöprő gyűlölet zúdult, és a sportban is hosszabb eltiltás vár rá. De ő kijelentette, hogy ez nem érdekli, máskor is ugyanígy kiállna a hazája mellett.

Hirdetés

Tökös gyerek!

„Azt mondták, hogy tegyek valamit a zászló helyére. Ezt megtettem” – fogalmazott Ivan Kuljak.

A dohai világkupaversenyen, korláton harmadik helyen végző Ivan Kuljak orosz tornász, háborús szimbólummal a dresszén állt fel a dobogóra aranyérmes ukrán riválisa mellé. A sportoló a heves reakciók és a Nemzetközi Tornaszövetség által belengetett fegyelmi eljárás ellenére úgy gondolja, helyesen cselekedett – olvasható a Nemzeti Sport cikkében.

Hirdetés

„Azt mondták, hogy tegyek valamit a zászló helyére. Ezt megtettem. Mindent, amit lehetett, megtiltottak. Csak meg akartam mutatni, hogy honnan jövők” – mondta a 20 éves tornász.

„Az ukrán versenyzők csúnyán bántak velünk”

Úgy fogalmazott: „Nem tartottam a következményektől. Nem akartam semmi rosszat okozni. A »Z« jel azt jelenti, hogy a »győzelemért, a békéért«. Az ukrán versenyzők csúnyán bántak velünk – ők kezdték belekeverni a politikát, mozgalmat indítottak. Ezután csak annyit tettem, hogy rátűztem a dresszemre ezt a jelképet.”  A korábban sorkatonai szolgálatot teljesítő Ivan Kuljak

Hirdetés
nem helyeselte, hogy az ukrán sportolók zászlóval éltették a hazájukat a dobogón.

„Zászlóba bugyolálva jöttek ki, és azt kiabálták a pódiumon, hogy »Éljen Ukrajna!«. A szabályok szerint ez nem megengedett, ők mégis megtették. Ráadásul a kizárásunkat is követelték, annak ellenére, hogy mi nem tettünk semmi rosszat. Úgy gondolom, hogy helyesen cselekedtem”  – fogalmazott a tornász. A nemzetközi szövetség hétfőn jelezte, „megdöbbentő viselkedése” miatt fegyelmi eljárást indít az orosz sportolóval szemben.

Gerilla – Mandiner nyomán

Hirdetés

Hirdetés