Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Amerikai szakértő tényfeltáró elemzése az ukrajnai orosz hadműveletekről – videó

Hirdetés

Scott Ritter amerikai katonai szakértő elemezte az ukrajnai helyzetet, és érdekes következtetésekre jutott.

Elemzésében rámutatott, az orosz erők megjelenése Ukrajnában a történelem leggyorsabb előrelépése, az ukránok elkerülhetetlen vereséggel néznek szembe.

Szerinte hamarosan az ukrán erők feladása várható, az élelmiszer-, víz- és üzemanyaghiány miatt. Azt is kifejtette, döntés előtt állnak, a hiábavaló ellenállás és a halál között választhatnak.

Hirdetés

Scott Ritter kitért az általa magas színvonalúnak minősített taktikára, de az orosz erők humánus hozzáállását is méltatta.

„A megölt oroszok és ukránok aránya egy a hathoz, ami Ukrajna teljes vereségét jelenti. Az oroszok megpróbáltak mindenkivel megerősített pozíciókban tárgyalni a civil áldozatok minimalizálása érdekében. „Humanitárius okokból úgy döntöttek, nem élnek az egyértelmű katonai fölényükkel” – mutatott rá Ritter.

Az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada neonácikat képeztek ki

Hirdetés

A George Galloway újságírónak adott közelmúltbeli interjúban Scott Ritter a neonáci alakulatok megjelenését kommentálta, amelyeket szerinte az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Kanada képezett ki.

Rámutatott,  Amerikából és Európából nyugati katonai egységek érkeztek Ukrajnába szélsőséges csoportok létrehozására, amelyek aztán átvették a hatalmat és megdöntötték a törvényesen megválasztott elnököt.

A náci csoportok befolyása Ukrajnában annyira rosszindulatúvá vált, hogy veszélyt jelentenek Porosenko volt elnökre. Elmondása szerint Porosenko 2015-ben kész volt elismerni Donbász különleges státuszát.

Hirdetés

Hasonló sors jutott volna a jelenlegi elnökre, Vlagyimir Zelenszkijre is, ha nem csatlakozik ezekhez a csoportokhoz, és nem nyújt nekik határozottan kezet.

A világ katonai-ipari komplexumai a bűnösök

A Szovjetunió bukása után a politikai vezetők között általános egyetértés alakult ki, hogy a NATO-bővítés meggondolatlan provokáció lenne. Milyen naivak voltunk, mikor azt gondoltuk, hogy a világ hadiipari komplexumai megengedik, hogy a józan ész érvényesüljön – mondta Ritter.

Hirdetés

Hirdetés