Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Egy ukrán lap szerint Orbán, Macron és Scholz is gyáva

Hirdetés

A cikk szerint a magyar miniszterelnök ráadásul „egzotikus eurázsiai zöldség” a Duna medrében.

A Day.kiyv.ua egyik cikkében a saját dalukat előadó, de a gyávaság hasonló kottáját követő trióról cikkezett: Orbán Viktor magyar, Emmanuel Macron francia és Olaf Scholz német vezetőkről. A cikk szerint az első elnök, vagyis Orbán esetében minden világos, szerintük Angela Merkel pártfogása nélkül Orbán „nem nőtt volna egzotikus eurázsiai zöldséggé a Duna medrében”. Az európai választási törvény veszélyes és könyörtelen dolog a politikusok számára, írják. Hozzátették: az emberek fogságban érzik magukat, és azt nyilatkozzák a kamerának, amint szabadon soha nem mondanának.

Orbán, Scholz és Macron a lap szerint az orosz dezertőrökhöz hasonlóan nehezen képesek az őszinte szavak kiejtésére a választók nyomása miatt,

Hirdetés

csupán a háború elítélésében őszinték. A kijevi portál szerint ezek a politikai vezetők visszavágynak az 1991-es évbe, ahogy azt Vlagyimir Putyin orosz elnök is akarja.

A lap szerint Orbánék azt hangoztatják: „Látjátok, segítünk, amivel tudunk!”. Hangsúlyozzák:

a nem-ellenállás álláspontja nem újkeletű dolog a keresztények körében.

Hirdetés

Azt fejtegetik: a Biblia híres részénél, amely arról szól, hogy saját arcunkat tartsuk oda az ütéseknek, tovább kell olvasni: „Aki kér, annak adni kell, aki kölcsön kér, attól ne fordulj el. Ez azt jelenti, hogy bűn megakadályozni a küzdelmet folytatókat” – összegezte cikkét a day.kyiv.ua.

Hirdetés