Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Európai politikusok Zelenszkijt és Ukrajna népét akarják Nobel-békedíjra jelölni

Hirdetés

Európai politikusok egy csoportja azt javasolta,  jelöljék a Nobel-békedíjra Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt és Ukrajna népét. Ezért nyílt levélben fordultak a Nobel-bizottsághoz.

„Tanúi vagyunk Ukrajna népe bátorságának, akik elviselik ezt a háborút, amelyet az Orosz Föderáció vív ellenük. Bátor ukrán férfiak és nők a demokrácia és az önkormányzatiság megőrzéséért küzdenek.

Ukrajna demokratikusan megválasztott elnökével, Volodimir Zelenszkijvel szembeni dactól kezdve a családjától a hazájáért harcban búcsúzó könnyes szemű férfiig Ukrajna-szerte az emberek ellenállnak a tekintélyelvű erőknek.

Hirdetés

Hisszük, hogy itt az ideje megmutatni Ukrajna népének, hogy a világ az ő oldalukon áll.

Európai politikusok arra kérték a Nobel-bizottságot, hogy 2022. március 31-ig hosszabbítsa meg a Nobel-békedíjra való jelölési folyamatot, hogy lehetővé váljon Volodimir Zelenszkij elnök és Ukrajna népének jelölése. Hivatalosan január 31-én járt le a díj jelölési határideje.

A Nobel-bizottságnak írt levelet 36 európai politikus írta alá Hollandiából, Nagy-Britanniából, Németországból, Svédországból, Észtországból, Bulgáriából, Romániából és Szlovákiából.

Hirdetés

Az aláírók között szerepelt többek között a volt észt külügyminiszter, Urmas Paet európai parlamenti képviselő, Andrus Ansip volt észt miniszterelnök, a Hágai ​​Stratégiai Tanulmányok Központjának politikai ügyekért felelős igazgatója és Han ten Brooke volt parlamenti képviselő (VVD). , az Európai Parlament képviselője és Esther de Lange EV alelnöke, Catherine Langenzipen európai parlamenti képviselő, Ank Bijleveld és Joris Vorgoev volt holland védelmi miniszterek, Bernard Bot volt holland külügyminiszterek, Bert Coenders és Maxime Verhagen volt miniszterelnök-helyettes Hollandia, Belgium miniszterelnöke, Guy Verhofstadt európai parlamenti képviselő és mások.

A levél március 30-ig áll a világ politikai vezetőinek közös aláírására.

„A Nobel-békedíj odaítélése Ukrajna bátor népének és elnökének megmutatja, hogy a világ békét akar, és véget akar vetni az emberi jogok megsértésének.

Hirdetés

Ez a felismerés most nagyon fontos, hiszen közös demokratikus elhatározásunkról tanúskodik, hogy ellenállunk a tekintélyelvűségnek” – mondta Ank Bijleveld volt holland védelmi miniszter.

Forrás: rusvesna.su

Hirdetés

Hirdetés