Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Uncategorized

Higgadtan, de keményen beolvasott egy mártélyi bácsi Márki-Zaynak – videó

Hirdetés

Hoztam egy kis aprót, ha elfogyna Bige báró pénze – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltjének a férfi, aki még mártélyi gombával is megkínálta a vidéki emberek ellen célzott gyűlöletkampányt folytató politikust.

Pitvaros után Mártélyon is keményen beolvastak Márki-Zay Péternek a választópolgárok. A baloldal miniszterelnök-jelöltje hétfőn este a függetlenségnek már a látszatára sem adó Putz Anita polgármesterrel a jobbján tartott kampányfórumot a településen. A politikai estre feltűnően kevés helyi érdeklődő volt kíváncsi (annál több külföldi tévés, újságíró…), ám egy bácsinak így is sikerült meglepetés okoznia a vásárhelyi polgármesternek.

Hirdetés

A férfi (információink szerint az egyik mártélyi ellenzéki önkormányzati képviselő, Somodi István édesapja, id. Somodi István – a szerk.) a Márki-Zay-szeánsz végén kért és kapott szót, illetve adott át egy ajándékdobozt a baloldal miniszterelnök-jelöltjének. Úgy tudjuk, a helyieket is váratlanul érte a határozott, már-már hősiesnek mondható fellépése és a nyílt kiállása. A doboz egyébként egy adag szárított gombát, két kisautót, valamint egy kis címletű magyar, illetve EU-s pénzt tartalmazott a felszólaló elmondása szerint. (Ezzel arra akart utalni, hogy Márki-Zay „sötétben tartott, trágyával etetett gombaként” jellemezte a Fidesz szavazóit, illetve a vidéken élőket; olyan eszmefuttatásokkal rukkolt elő, hogy aki sokallja a benzin árát, járjon kisebb autóval; s immár a napnál is világosabb, hogy kampányában számolatlanul szórja a hazai baloldali oligarcháktól, így a „műtrágyakirály” Bige Lászlótól és a külföldi támogatóitól érkező tíz- és százmilliókat.)

„Van benne két aprópénz: az egyik egy magyar fizetőeszköz, a másik pedig egy EU-s fizetőeszköz, hogyha szükség lesz rá, és elfogy a Bige bárónak az aprópénze, akkor segítsem az ön kampányát”– árazta be a mártélyi lakos Márki-Zay politikai „munkásságát”.

A férfi egyébként többek között azt nehezményezte, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje gyakorlatilag „végighazaárulózta” az egész rendezvényt. Azt is a szemére vetette, hogy az ellenzéki összefogás egyetlen programja, hogy „pusztuljon az Orbán”, azonkívül nem tudni, mi az elképzelésük az országról. Odaszúrta Márki-Zaynak azt is, nem érti, „hogy a rossebbe” lehet összefogni olyan társasággal, mint az abszolúte vallásellenes DK, mint a 2024-es olimpia nemzeti eszményét megtorpedózó Momentum vagy az egykoron bősz nemzeti radikális, mára viszont – idézzük – „egy házasságtörő elnökletével” kiálló Jobbik. Végül úgy összegzett, igaza volt Németh László plébánosnak, aki anno Márki-Zay első polgármester-jelölti indulása előtt óva intette tőle a vásárhelyi választókat,- írta a promenad24.hu és az alábbi videót csatolták.

Hirdetés
Hirdetés