Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrajna harc nélkül feladta a kahovkai vízierőművet

Hirdetés

Az oroszok harc nélkül vették át az ukrajnai Kahovka vízierőmű védelmét, ezzel biztosítják a körzet vízzel való ellátását.

Az orosz gárda védelem alá vette a kahovkai vízierőművet (HP), amelyet az ukrán hadsereg harc nélkül feladott. Erről a Nemzetőrség honlapján számoltak be.

„Az ukrán fél harc nélkül feladta a vízerőművet, a helyi félkatonai őrség letette a fegyvert és hazament. Az Orosz Gárda zászlóalj-taktikai csoportja az Orosz Föderáció Fegyveres Erőinek katonáival együtt sikeresen visszaverte az állomást visszafoglalni próbáló neonácik támadását, és nem engedett személyi veszteséget. – áll az orosz gárda közleményében.

Hirdetés

Mostanra az orosz hadsereg részlegei gondoskodnak a vízerőmű biztonságáról, a stratégiai létesítmény dolgozói pedig megkezdték a visszatérést a helyükre.

A Nemzetőrség hozzátette, hogy a kahovkai vízerőművön keresztül zöld folyosót szerveztek – ez az egyetlen átkelő Zaporozsje és Nova Kahovka között a Dnyeperen keresztül –, amelyen keresztül a menekültek hazatérhetnek.

Korábban, március 16-án Vlagyimir Medinszkij orosz elnökhelyettes és az orosz delegáció vezetője azt mondta , hogy Kijev a tárgyalásokon Svédország vagy Ausztria mintájára demilitarizált ország státuszát ajánlja fel Ukrajnának. Ez a lehetőség azt jelenti, hogy Ukrajna nem lesz része semmilyen katonai szövetségnek, hanem teljes értékű hadsereggel és haditengerészettel áll majd rendelkezésére.

Hirdetés

Forrás: Itthonrolhaza.hu

Hirdetés