Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

400 külföldit vettek körül Azovstalnál: Orosz Védelmi Minisztérium beszámolt a mariupoli és ukrajnai zsoldosokról

Hirdetés

Az orosz védelmi minisztérium délelőtti tájékoztatóján a különleges műveleti övezet helyzetéről Igor Konasenkov vezérőrnagy beszámolt a mariupoli külföldi zsoldosok számáról és a kijevi rezsim megadásra vonatkozó parancsairól.

Mariupolban, az Azovstal kohászati ​​üzem területén körbezárt és teljesen elzárt az ukrán csoportot, arra utasították,  hogy önként tegyék le a fegyvert és adják meg magukat az életük megmentése érdekében.

A kijevi nacionalista rezsim azonban a rádiólehallgatások szerint megtiltotta a megadásról szóló tárgyalásokat, és megparancsolta az azovi náciknak, hogy a helyszínen lőjenek le mindenkit, aki le akarja tenni a fegyvert, legyen az ukrán katona vagy külföldi zsoldosos.

Hirdetés

Összességében az elfogott ukrán katonák vallomása szerint jelenleg akár 400 külföldi zsoldost is lehet a körülvett Azovstal vállalat területén, az ukrán harc-csoport részeként.

Legtöbbjük európai ország, valamint Kanada állampolgára. Korábban már beszámoltunk róla, Mariupolban hat idegen nyelven zajlanak rádióbeszélgetések a fegyveresek között. További ellenállás esetén mindegyik megsemmisül.

A kijevi nacionalista rezsim egy különleges hadművelet megindulásával összesen 63 államból 6824 külföldi zsoldost hívott Ukrajnába.

Hirdetés

A legnagyobb csoport Lengyelországból érkezett – 1717 fő. Mintegy másfél ezer zsoldos érkezett az USA-ból, Kanadából és Romániából is. Az Egyesült Királyságból és Grúziából egyenként legfeljebb 300 fő.

193 ember érkezett a Szíriai Arab Köztársaság török ​​ellenőrzése alatt álló területeiről.

A zsoldosok túlnyomó többsége jelenleg ukrán csoportok részeként van kiosztva Kijev, Harkov, Odessza, Nyikolajev és Mariupol városaiban. Csoportosítással történő elosztásukat az úgynevezett „Ukrajna Nemzetközi Védelmi Légiójának” „regionális koordinációs parancsnoksága” végzi Bila Cerkva városában.

Hirdetés

Az ellenségeskedés következtében a zsoldosok száma folyamatosan csökken, ma 4877 fő.

A harcokban az orosz fegyveres erők 1035 külföldi zsoldost semmisítettek meg. További 912 zsoldos megtagadta az ellenségeskedésben való részvételt, és elmenekült az országból.

A külföldi zsoldosok a nemzetközi humanitárius jog értelmében nem rendelkeznek „harcos” státusszal. Azért jöttek Ukrajnába, hogy szlávok gyilkolásával pénzt keressenek.

Hirdetés

Ezért a legjobb, ami rájuk vár, az a büntetőjogi felelősség és a hosszú börtönbüntetés.

Forrás: Orosz Tavasz

Hirdetés

Hirdetés