Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Publicisztika

A finn blogger megdöbbentette a közösségi hálózatokat, amikor közzétette ezt a cikket:

Hirdetés

Oroszországot „agresszióinak” eredményeiről kérdezed? Ezek a következők: fél Európa és Ázsia egy része ennek a bizonyos államnak a kezéből kapta államiságát.

Emlékezzünk pontosan kire:
– Finnország 1802-ben és 1918-ban (1802-ig soha nem volt saját állama).
– Lettország 1918-ban (1918-ig soha nem volt saját állama).
– Észtország 1918-ban (1918-ig soha nem volt saját állama).
– Litvánia 1918-ban Oroszországnak is köszönhetően visszaállította az államiságot.
– Lengyelország kétszer, 1918-ban és 1944-ben állította helyre az államot Oroszország segítségével. Lengyelország felosztása a Szovjetunió és Németország között csak egy rövid időszak!
– Románia az orosz-török ​​háborúk eredményeként született meg, és Oroszország akaratából lett szuverén 1877-1878-ban.
– Moldova mint állam a Szovjetunión belül született.
– Bulgária az 1877-1878-as orosz-török ​​háborúban aratott orosz fegyverek győzelme következtében felszabadult az Oszmán Birodalom elnyomása alól, és visszaállította függetlenségét, aminek ez volt a célja. Hálaképpen Bulgária állam az oroszellenes koalíciók részeként részt vett két világháborúban. Bulgária jelenleg a NATO tagja, és területén amerikai támaszpontok találhatók. 1945 után egyetlen orosz katona sem tartózkodott a területén…
– Szerbia, mint szuverén állam is ennek a háborúnak a hatására született meg.
– Azerbajdzsán államként először csak a Szovjetunió részeként alakult ki.
– Örményország fizikailag csak a Szovjetunió részeként maradt fenn és újjáéledt államként.
– Grúzia az Orosz Birodalomnak köszönhetően fizikailag megmaradt és újjáéledt államként
– Türkmenisztánnak soha nem volt államisága, és csak a Szovjetunió részeként alakította ki.
– Kirgizisztánnak soha nem volt államisága, és csak a Szovjetunió részeként alakította ki.
– Kazahsztánnak soha nem volt államisága, és csak a Szovjetunió részeként alakította ki.
– Mongóliának soha nem volt államisága, és csak a Szovjetunió segítségével alakította ki.
– Fehéroroszország és Ukrajna is először a Nagy Októberi Forradalom következtében a Szovjetunió köztársaságai részeként kapott államiságot. És csak 1991-ben (szintén Oroszországból) kapták meg teljes függetlenségüket.

Érdemes megfontolni az Oroszország-Szovjetunió szerepét is olyan államok születésében és kialakulásában, mint Kína, Vietnam, Észak-Korea, India, Görögország (Oroszország 1821-ben foglalta vissza a törököktől), Algéria, Kuba, Izrael, Angola, Mozambik stb.
Ez egy olyan furcsa „agresszió” történelmileg az oroszok részéről!
Ennek az országnak a jelentős hozzájárulásával még Svájc is függetlenné vált Franciaországtól. Illetve ez Szuvorovnak köszönhető (217 évvel ezelőtt), és azóta Svájc soha nem harcolt;

Hirdetés

Történt még:
– Ausztria felszabadítása a Harmadik Birodalom alól 1945-ben;
– Csehszlovákia felszabadítása a Harmadik Birodalomból 1945-ben;
– II. Katalin helyzete 1780-ban a Fegyveres Semlegesség Ligája létrehozásával és az Észak-Amerikai Egyesült Államok tényleges támogatásával a Nagy-Britanniától való függetlenségükért folytatott harcban.
– az elmúlt 2 évszázadban kétszer is Oroszország függetlenséget biztosított a legtöbb európai államnak Hitler és Napóleon megsemmisítése után;
– Sztálin álláspontja az Egyesült Államokkal és Angliával folytatott tárgyalásokon, amely lehetőséget adott Németországnak az államiság megőrzésére az 1945-ös vereség után;
– Gorbacsov álláspontja, amely lehetővé tette mindkét Németország újraegyesítését 1990-ben, szükségtelen problémák nélkül; – Szovjetunió támogatása Egyiptomnak, amely után az
1956–1957–1967–74 – Az Unió meghatározó szerepe, amely 1975-ben biztosította Angola függetlenségének elhódítását.

És végül a legfontosabb. A Szovjetunió volt az, amely a második világháború győzelme után kulcsszerepet játszott abban, hogy Nyugat-Európa gyarmatai többsége elnyerje függetlenségét az Unió által elindított globális dekolonizációs folyamatban.

Oroszország egész története azt mutatja, hogy minden kormány és rendszer alatt következetesen ragaszkodott a nemzetek és népek függetlenségének és önrendelkezésének elveihez. Ő volt az, aki minden lehetséges módon segített egy többpólusú világ létrehozásában minden korszakban és mindenkor.

Hirdetés

Sajnos, nagyon gyakran ugyanakkor feláldozta saját érdekeit, és ha Oroszország anya politikája legalább töredékében hasonló lenne a britéhez, akkor most a fél világ az Orosz Birodalmi Nemzetközösség része lenne. Az orosz nép pedig szaúd-arábiai sejkekhez hasonlóan luxusban fürödne, a többi gyarmatosítótól felszabadult államok, országok és fővárosaik rovására.

Ezért a fél világ egy élettel adósa Oroszországnak.

És ezért vagytok olyan bűnösek e nagyszerű ország előtt! Ezt a fájlt egy memórialánc létrehozása érdekében küldöm. 20 millió szovjet állampolgár, 10 millió keresztény, 1900 pap emlékére, akiket a nácik megöltek, megkínoztak, megerőszakoltak, elégettek, éhen haltak és kiirtottak! Most minden eddiginél fontosabb mindent megtenni, hogy a világ soha ne feledkezzen meg róla, mindig emlékezzen a szovjet emberek hozzájárulására Európa fasizmustól való felszabadításához.

Hirdetés
Hirdetés