Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Bréking! – Őrizetbe vették a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát

Hirdetés

Szűkszavú közleményt adott ki szerda este a Pénzügyminisztérium, amelyben egyrészt közlik, hogy „a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt a mai napon őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát”.

Emellett azt is hangsúlyozzák, hogy „a Pénzügyminisztérium mindenben segíti az ügyészség munkáját”, továbbá leszögezik, hogy „Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, ezért tárcánk mindenben segíti a nyomozóhatóság munkáját és elítéli a korrupció minden formáját”.

A közlemény azzal zárul, hogy „a vizsgálat időtartamára a Pénzügyminisztérium felfüggeszti az érintett dolgozók munkaviszonyát”.

Hirdetés

A közleményből nem derül ki, hogy milyen típusú (EU-s, vagy magyar költségvetési forrásból megvalósított) pályázatokkal foglalkozott a három személy (mindkét területen van pályázatkezelési feladata a tárcához tartozó egységeknek) és pontosan milyen beosztásban dolgozott. Csupán arra utalnak, hogy „hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja” miatt vette őket őrizetbe az ügyészség. Ez alapos gyanú meglétére utal, a tárca pedig hangsúlyozza, hogy együttműködik az ügyek felderítésében, – írja a Portfolio.

 

Hirdetés

Hirdetés