Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Május 9-én véget érhet az ukrajnai háború?

Hirdetés

Egyre több olyan sejtés van, hogy Oroszország május 9-én véget vethet Ukrajnában indított háborújának. Május 9. szent dátum az oroszok és a szovjet utódállamok számára: ekkor ünneplik a második világháború európai lezárásának évfordulóját. Ha azonban tényleg ekkor tervezik a háborúskodás végét, akkor annak épp az évforduló miatt valamilyen, számukra jelentős győzelemmel kell véget érnie. Az ukránok azonban teljesen mást gondolnak, nem számítanak arra, hogy május 9-én elhallgatnak a fegyverek.

A második világháború végén, 1945. május 7-én írták alá a dokumentumot Németország feltétel nélküli megadásáról. Ez közép-európai idő szerint május 8-án, 23 óra 1 perckor lépett életbe. Ekkor azonban Moszkvában már május 9. volt, azóta ünneplik a Harmadik Birodalom felett aratott győzelmet az oroszok ezen a napon.

A Kárpáthír.com szerint Anna Maljar védelmiminiszter-helyettes azt mondta, korai lenne még Kijevbe visszaköltözni, Oroszország újabb támadáshoz gyűjt csapatokat, a május 9-i dátum pedig azt hozhatja magával, hogy az oroszok aznap már Kijevben akarnak felvonulni. jelenleg a kelet-ukrajnai hadszíntéren kemény harcok zajlanak, az oroszok pedig haderőt gyűjtenek belarusz területen és a Dnyeszteren túli részeken is. Az ukrán hadvezetés szerint emiatt nem valószínű, hogy május 9-én véget ér a háború. Szerintük továbbra is Kijev az oroszok első számú célpontja.

Hirdetés

Blikk.hu myomán

Hirdetés