Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Összeszednék a korábban kiosztott fegyvereket a lakosságtól az ukránok, de van már az aki első nap eladta…

Hirdetés

Fegyverbeszolgáltatásra szólított fel az ukrán hadsereg tábornoka.

A háború első napjaiban több tízezer fegyvert osztottak ki a területvédelmi egységekbe jelentkezők számára, most viszont gondot okoz annak visszaszolgáltatása. Többek között azért, mert sokan árúba bocsájtották az „ingyen” kapott fegyvereket. Fillérekért lehetett megvásárolni ezeket az interneten, így olyan bűnözői csoportokhoz is kerültek, akik veszélyt jelentenek az ukrán lakosságra.

Jurij Haluskin, az Ukrán Fegyveres Erők területvédelmi egységeiért felelős tábornoka arra kéri az ország északi területein szolgálatot teljesítő önkénteseket, szolgáltassák vissza a fegyvereket. Indoklása szerint Kijev megyében, valamint a közeli csernyihivi és szumi régiókban mára megszűnt a közvetlen orosz katonai fenyegetettség, ezért nem indokolt, hogy a területvédelmi egységek tagjai továbbra is maguknál tartsák a fegyvereket.

Hirdetés

A tábornok szerint most a romeltakarításra, az újjáépítésre és a gazdaság mihamarabbi beindítására van szükség, a fegyvereknek pedig nagyobb hasznát tudják venni az ország dél-keleti részében, ahol most összpontosulnak a harci cselekmények.

KISZó/Unian nyomán

Hirdetés

Hirdetés