Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

A bolgár elnök felháborodott azon, hogy Bulgáriát és Lengyelországot megfosztották az orosz gáztól, míg Németország és Ausztria továbbra is kapja

Hirdetés

Rumen Radev bolgár elnök felháborodott azon, hogy Bulgáriát és Lengyelországot megfosztották az orosz gáztól, míg Németország és Ausztria továbbra is kapja – Dnevnik bolgár napilap.

Bulgáriában az oroszországi gázszállítások felfüggesztése után nagyszabású politikai válság kezdődött. Bojko Boriszov volt bolgár miniszterelnök szerint a miniszteri kabinet szándékosan rángatta bele az országot ebbe a problémába, hogy közvetítőkön keresztül pénzt mosson.

Delyan Dobrev volt energiaügyi miniszter a maga részéről annak a véleményének adott hangot, hogy a kormány nem azért nyitott rubelszámlát a Gazprombanknál, hogy közvetítőkön keresztül magasabb áron vásároljon orosz gázt.

Hirdetés

Korábban arról számoltak be, hogy Németország, Ausztria, Magyarország és Szlovákia legnagyobb energetikai vállalatai arra készülnek, hogy rubelszámlát nyissanak a Gazprombanknál Svájcban. Bulgária és Lengyelország elvben lemondott erről.

Hirdetés