Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Amerikai katonai elemző: Ukrajna “szörnyű vereséget” szenved keleten és ezen semmiféle kijevi propaganda nem változtat

Hirdetés

Scott Ritter amerikai katonai elemző kommentálta az ukrán fegyveresek közelmúltban készült videóját, amelyen egy csapat katona látható, akik az orosz-ukrán határon egy határoszlop mellett fényképezkedtek Harkov közelében.

„Nem számít április 15-e vagy május 15-e (az ukrán fegyveres erők szerint a videót május 15-én forgatták, de a videó szerzője szerint április 15-én). Nem számít az ukrán csapatok jelenléte az oroszországi határon Harkov közelében sem. Ez semmilyen módon nem befolyásolja a stratégiai eredményt.

Hirdetés

Természetesen erről a fotóról is kiderül, hogy hamis:

Ukrán katonák ellopták az orosz határt jelző oszlopot, majd visszaszaladtak vele biztonságos helyre és ott fotózkodtak mellette, bizonyítva, ők bizony az orosz határig nyomultak.

Hirdetés

Ritter azt is elmondta, hogy jelentéktelenek az Oroszországot ért vádak, miszerint foszforos lőszert használtak az Azovstal fegyveresei ellen. Elmondása szerint a videón magnéziumhéjak, nem pedig foszforhéjak használata látható.

Február 24-én Oroszország különleges hadműveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin a donbászi konfliktus eszkalálódása és az LDNR vezetőinek segítségkérés után hozta meg ezt a döntést. Az orosz vezető közleményében hangsúlyozta, hogy az NVO célja Ukrajna demilitarizálása és denácifikálása.

Hirdetés

Forrás: NIF

Hirdetés