Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Fico üzent Zelenszkijnek: a szlovákok nem a szolgái

Hirdetés

Robert Fico, az ellenzéki Smer-SD elnöke azt üzente Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy a szlovákok nem a szolgái.

A Smer-SD szerint Zelenszkij azt követeli Szlovákiától, hogy „értelmetlen szankciókat“ fogadjon el az olcsó és biztonságos orosz olaj- és gázellátás leállításának formájában.

„Zelenszkij emberei szó szerint azzal fenyegetnek minket, hogy ha Szlovákia nem fog engedelmeskedni Ukrajnának, akkor Ukrajna lesz az, aki leállítja az olaj- és gázellátásunkat“

– mondta Fico, hozzátéve, hogy kormányfőként megvétózná az orosz olaj- és gázellátás leállítására vonatkozó „értelmetlen szankciókat“.
A Smer-SD elnökének elmondása szerint, ha kormányon lennének, minden háborús menekültnek segítenének, de a „Porschén közlekedő spekulánsoknak“ nem. Fico továbbá a fegyverszállítást is elutasította, és a konfliktus békés megoldását hangsúlyozta.

„Szlovákiának semmi köze ahhoz a háborúhoz, amelyet Ukrajna vív az Egyesült Államok érdekében. Oroszország nem a halálos ellenségünk, és nem is lehet az. Mi nem akarunk ellenségeket“  – közölte Fico.

Hirdetés
Forrás: SITA

Hirdetés