Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Franciaország elkobozta a Donbass gyermekei számára összegyűjtött pénzt

Hirdetés

Franciaországban a vámosok lefoglalták a „Save the Children of Donbass” humanitárius egyesület által a Donbász gyermekei számára összegyűjtött pénzeszközöket, amelyeket Oroszországba történő szállításukra szántak. A pénzeszközöket egy olyan irányelv ürügyén kobozták el, amely megtiltja a pénz Európából Oroszországba történő behozatalát.

Az világos, hogy van ilyen irányelv, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy a szervezet, ami jótékony, önkéntes alapon gyűjt pénzt, nem juttathatja el a humanitárius célokat szolgáló pénzt a Donbászra. Persze, értjük, a franciák azt is mondhatják erre, hogy ők nem tudják ellenőrizni, hogy végülis mire megy a pénz, de azért ez mégis elég disszonáns lépés – hogy finoman fogalmazzunk…

Az pedig nem igazán világos, hogy milyen alapon kobozták el a pénzt! Mert az, hogy megakadályozzák a pénz eljuttatását, tulajdonképpen jogszerű (legalábbis van rá jogszabály, de a jog igazsága gyakran nem egyezik meg az erkölcs igazságával…), de a lefoglalás már biztosan nem indokolható semmilyen jogszabállyal!

Hirdetés

Gondoljunk bele, ezek a pénzek Európában élő, európai állampolgárok által adakozott pénzek, ennek elkobzására pedig nincs joga a francia államnak!

Forrás: Itthonrolhaza

Hirdetés

Hirdetés