Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt az ukrán vég? Elfogytak az üzemanyag-tartalékok, óriási sorok állnak a kutaknál

Hirdetés

Elfogyott az üzemanyag az ukrán benzinkutakon. A helyzet Kijevben a legszembetűnőbb, ahol a kereslet jóval meghaladja az elérhető mennyiséget, azonban az ország leginkább háború által érintett keleti részében sokkal súlyosabbak lehetnek az ellátási zavarok. A háború előtt az üzemanyag túlnyomó része Belaruszból és Oroszországból érkezett, a saját kőolaj feldolgozásához szükséges mennyiség a Fekete-tenger felől történt. Most egyik sem elérhető.

„A szevasztopoli téren vagyok, a járgányban elfogyott az üzemanyag. Vennék négy liter benzint 200 hrivnyáért, hogy legalább haza tudjak gurulni” – írta ki egy ukrán autós az egyik kijevi futáros Telegram-csatornában néhány nappal ezelőtt.

SZÁMOS UKRÁN BENZINKÚT A HIÁNY MIATT BEZÁRT, ÉS VAN, AHOL AZ EGYES ÜZEMANYAGFAJTÁK EGYSZERŰEN KI VANNAK NULLÁZVA, NEM ELÉRHETŐEK.

Hirdetés

Ahol mégis van üzemanyag, ott reggelenként több száz méteres sorok kígyóznak, amíg el nem fogy a készlet, miközben a legtöbb helyen a maximálisan kiadható mennyiség 10 vagy maximum 20 liter. A beszámolók szerint ugyanakkor az ország keleti részében sokkal rosszabb a helyzet, ahová az üzemanyag-szállítmányok nem is jutnak el.

Forrás: index.hu

Hirdetés

Hirdetés