Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Moldovában rátaláltak arra a nőre aki egy ukrán propagandavideóban sarlóval vagdosta az orosz katonák torkát

Hirdetés

Megvan, elfogták! Gondoskodó srácok találtak rá Moldovában arra az ukronázi nőre, aki egy ukrán  propagandavideóban szerepelt, amelyben egy állítólagos orosz ejtőernyőst végzett ki, sarlóval vágta el a torkát. A lenti felvételen már nem annyira büszke harcos, inkább térden állva könyörög az életéért.

Előzmények:

Hirdetés

A felkavaró videón egy orosz katona színlelt kivégzése látható

Az orosz Nyomozó Bizottság indított büntetőeljárást egy ukrán közösségi médiában megjelent hirdetés miatt, amely az orosz katonák elleni erőszakra szólított fel.

Az Iszlám Állam (IÁ, vagy ISIS) terroristáinak propagandavideóira emlékeztető, jellegzetes stílusban forgatott reklám egy orosz katona álkivégzését mutatja be.Az ellentmondásos videó a hétvégén jelent meg a közösségi médiában, felháborodást kiváltva Oroszországban. A reklámban egy nő látható, aki Ukrajnát szimbolizálja, miközben gyűlöletre és gyilkosságokra szólít fel és egy orosz katonai egyenruhára emlékeztető ruhát viselő „fogoly” térdel előtte. A színésznő azzal vádolja az orosz „disznókat” , hogy hosszú ideig gúnyolják elnyomják és gyilkolják az ukránokat, majd kijelenti, hogy a helyzet mára megváltozott.

Hirdetés

„Valami szörnyűség felébresztette a békeszerető és gabonatermesztő nemzetet és a zsigereikben évszázadok óta szunnyadó Dnyeper-parti. ősi, antik ukrán istent, akinek a segítségével az ukránok véres termést aratnak. Mindenkire halál vár” – jelenti ki a színésznő, és sarlóval „elvágja” a „fogoly” torkát.

A nő bosszút esküdött Bucha, valamint és más ukrán városok miatt, amelyek állítólag szenvedtek az orosz csapatok által. Ukrajna azzal vádolta az oroszokatt, hogy április elején civileket mészároltak le Bucsában, a csapatok kivonulásakor. Moszkva tagadta, hogy bármi köze lenne a halálesetekhez és kitart amellett, hogy az egész Bucha-ügy „provokáció”.

Hirdetés

A videón szereplő nőt Andrianna Kuriletsként azonosították be, aki a nyugat-ukrajnai Lvov városából származó kevésbé ismert hivatásos színésznő. Ez a szerep azonban nem tett igazán jót a színésznő „hírnévének” és miután így a médiafigyelem középpontjába került a hirdetés bemutatója után, törölte közösségimédia-profiljait.

Az internetes felháborodáson túl azért is  vizsgálatot indított az orosz nyomozóbizottság, mert színésznő „erőszakra szólított fel az orosz fegyveres erők katonáival szemben” – áll a bizottság hétfői közleményében.

„A hirdetésben Kurilets szélsőséges kijelentéseknek hangoztat, és mosolyogva, sarlóval vágja el egy férfi torkát. Ezt a videót a közösségi oldalakon terjesztették, és nyíltan gyűlöletbeszédet és fenyegetést tartalmaz” – olvasható a közleményben.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban számos valódi videó jelent meg Ukrajnából, amelyek a fogságba esett orosz katonák bántalmazását mutatják be. A felkavarófelvételeken az látható, hogy az ukrán csapatok kínozzák, verik és kivégzik a foglyokat.

Hirdetés