Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

Hírek

Néhány hét után megundorodva tért vissza hazájába a francia zsoldos Ukrajnából

Hirdetés

Adrien Bocquet a francia haditengerészet különleges erőinél szolgált, felcser kiképzést is kapott, majd úgy döntött, hogy Ukrajnába megy önkénteskedni (ott már nem harcolt, csak sebesülteket látott el).

Néhány hét után megundorodva tért vissza. A francia BFMTV-nek számolt be az ukránok által elkövetett háborús bűnökről.

„Itt van több tucatnyi videó a telefonomon az ukránok által elkövetett atrocitásokról. Vagy saját felvétel, vagy másoktól kaptam, mert büszkén osztogatták egymás között. Van köztük olyan, ahol a magukat megadó, hátrakötözött kezű orosz katonákat lövik agyon. Van, ahol civil furgonokban hoznak orosz foglyokat, és mikor kiszállítják őket, mindegyiket térden lövik kivétel nélkül. Azok közül, amelyikről kiderül, hogy tiszt volt, minden másodikat fejbe is. Bucsától nyugatra mi is megpróbáltuk volna ellátni az orosz sebesülteket. Az ukránok megtiltották, azt mondták, hogy erre nem lesz szükség. Amikor még egyszer rákérdeztünk, válaszukat azzal nyomatékosították, hogy előttünk ölték meg őket.”

Hirdetés

Szinte ez az első alkalom, hogy a francia fősodratú médiában beszámoltak az ukrán háborús bűnökről. Ideje volt, így három hónap után…

Hirdetés