Sokaknak nem tetszett Novák Katalin beiktatási beszéde, nekünk sem…

Hirdetés

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása után képes volt egy olyan beszédet mondani, amilyen színvonalat eddig Zelenszkij tanácsadóitól hallottunk. Elítélte a putyini agressziót (a donyeckit vagy a kárpátaljai magyarok ellenit valahogy elfelejtette), szerinte nem lehetünk semlegesek, mert az EU és a NATO miatt vannak kötelezettségeink (téves, egyik háborús fél sem EU- vagy NATO-tag) és támogatja Ukrajna EU-tagságát (azoknak aztán pont ott van a helye az oligarcháikkal, a magánhadseregeikkel és a nyelvtörvényükkel).

Szóljon már valaki Katalinnak, hogy Magyarország egy parlamentáris köztársaság, nem prezidenciális! Itt a külpolitikáról a külügyminiszter és főnöke, a miniszterelnök dönt. A köztársasági elnök szerepe meg félúton van a biodíszlet és egy protokoll robot között. Nem is az a baj, hogy baromságokat beszél, hanem hogy a hivatalos irányvonallal szembemenő baromságokat.

Ne felejtse el, ő nem azért lett felrakva arra a polcra, hogy elkezdjen Brzezinskit játszani! Mert az az Országgyűlés, amely elnököt csinált belőle, villámgyorsan csinálhat munkanélkülit is…

Hirdetés

Forrás: Gerilla

Hirdetés