Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Sokaknak nem tetszett Novák Katalin beiktatási beszéde, nekünk sem…

Hirdetés

Novák Katalin köztársasági elnök beiktatása után képes volt egy olyan beszédet mondani, amilyen színvonalat eddig Zelenszkij tanácsadóitól hallottunk. Elítélte a putyini agressziót (a donyeckit vagy a kárpátaljai magyarok ellenit valahogy elfelejtette), szerinte nem lehetünk semlegesek, mert az EU és a NATO miatt vannak kötelezettségeink (téves, egyik háborús fél sem EU- vagy NATO-tag) és támogatja Ukrajna EU-tagságát (azoknak aztán pont ott van a helye az oligarcháikkal, a magánhadseregeikkel és a nyelvtörvényükkel).

Szóljon már valaki Katalinnak, hogy Magyarország egy parlamentáris köztársaság, nem prezidenciális! Itt a külpolitikáról a külügyminiszter és főnöke, a miniszterelnök dönt. A köztársasági elnök szerepe meg félúton van a biodíszlet és egy protokoll robot között. Nem is az a baj, hogy baromságokat beszél, hanem hogy a hivatalos irányvonallal szembemenő baromságokat.

Ne felejtse el, ő nem azért lett felrakva arra a polcra, hogy elkezdjen Brzezinskit játszani! Mert az az Országgyűlés, amely elnököt csinált belőle, villámgyorsan csinálhat munkanélkülit is…

Hirdetés

Forrás: Gerilla

Hirdetés