Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthonPublicisztika

Ukrajna akkor is megnyerte volna az Eurovíziót, ha nem is indul

Hirdetés

Úriember biztosra nem fogad. Ezt szokták mondani egyesek, pedig ez nem igaz. Igazi úriember – mármint mai értelemben vett, tehát politikailag korrekt – csakis biztosra mehetett, amikor meghallotta, hogy az Eurovízión indulnak az ukránok is.

Nekem legalábbis olyan érzésem volt, mint, amikor a Tanú című filmben átadják Pelikánnak az iratot. „De Virág elvtárs, ez az ítélet!”
Ukrajna szerintem akkor is megnyerte volna az Eurovíziót, ha nem is indul!

„A Kalush Orchestra nevű rap-folk együttes különleges engedéllyel hagyhatta el a háború sújtotta Ukrajnát – már ez is jelzi, hogy az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntője a daloknál sokkal többről szólt. A Torinóban megrendezett döntőn a fellépésüket ezzel a kéréssel zárták: »Kérjük, segítsenek Ukrajnán, segítsenek Mariupolon, segítsék az Azovsztalt most!«”
(Ezt itt a haladó és független sajtóból idéztem.)

Hirdetés

Még egyszer megnéztem, hogy miről is van szó. „Eurovíziós dalfesztivál”. Hajdani emlékeim szerint ez valaha a dalokról szólt, és az a dal nyerte, ami a legjobban tetszett az embereknek. A szempontok egykor ilyenek voltak, mint énekesi tudás, hangszeres tudás, kompozíció, tehetség. De ugye az még egy ósdi, reakciós világ volt, amiben nem volt elég haladás és cancel culture.

Ha beütjük a Youtube-on az ABBA debütálását 1974-ben, a Waterloo c. dallal, az állunk leesik. Már rögtön attól, hogy a közönség párnázott színházi székeken ücsörög, és a mosolygós karmester – Sven Olof Waldoff – int, hogy a zenekar mikor kezdheti. Értik, karmester! Nem wav-fájl lejátszó ember.

Aztán a zenekar belecsap, és élőben eljátssza a dal. Ami egyébként hihetetlen jó, majd fél évszázad távlatából is. Nem úgy, mint a Kalush Orchestra produkciója, amire a legjobb kifejezés az, hogy semmilyen. Legalább lenne bűn rossz, hogy lehessen jól szidni! De még ezt az örömöt se adja meg az embernek. Az ember szinte csak az egyik fickó hülye sapkájára emlékszik, azt annyi.

Hirdetés

Fura ez a haladó világkép. Az összes libsi ismerősöm ujjong, és ha valaki húzza a száját, akkor oroszszopkodónak nevezik. Ez szerintem az új náci. Pedig emlékszem, noÁR 2019-ben nagyon hangosan verte a tamtamot, hogy propagandamentes fesztivált! Molnár Áron, vagyis noÁr színész-rapper akkor azt látta, hogy a soproni Volt fesztivál nagyszínpadán a magyar kormány propagandavideóját vetítik, s úgy döntött, lemondja a szereplést. A fesztiválon fellépő magyar zenekarokat pedig arra kérte, a koncertjeiken mondják be, hogy „Propagandamentes fesztivált!”. Ezt vélhetőleg most nem szorgalmazta.

Szóval lényeg az ideológia. Keveslem is, hogy csak egy első hely jutott nekik.

Szerintem már a 2024-es olimpia is felesleges pénzkidobás. Oda kell adni az összes érmet nekik, a maradék pénzből meg lehet sok-sok fegyvert venni!

Hirdetés

Ahogy a katari foci vb-t is remélhetőleg Ukrajna nyeri. Nem lesznek ott, de tettem rájuk kerek 50 £-ot.

Forrás: 888.hu

Hirdetés

Hirdetés