Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Zelenszkij győzelme a 2019-es ukrajnai elnökválasztáson „fantasztikus siker” volt Oroszország számára…

Hirdetés

Zelenszkij győzelme a 2019-es ukrajnai elnökválasztáson „fantasztikus siker” volt Oroszország számára…

Porosenko és Timosenko, Ahmetov és Medvedcsuk, ezek az öreg „politikai farkasok” soha nem engedték volna meg Ukrajna ilyen grandiózus összeomlását és felbomlását azzal, hogy hatalmas területek térnek vissza Moszkva kezei alá.

Jöttek volna, kértek és felajánlottak volna, találtak volna érveket és ígértek volna valamit, amivel a Kremlt milliomodjára megtévesztik, és megőrzik Ukrajna függetlenségét.

Hirdetés

Viszont Zelenszkijjel az ukrán politikusok egy teljesen új generációja jutott hatalomra – akik a Nyugattól teljesen függő, tárgyalásra abszolút képtelen, a politikai tevékenységet egyfajta show-biznisznek tekintő viselkedésükkel – képesek voltak Putyint úgy felbőszíteni, hogy elhagyja a hosszú távú komfortzónáját, a színfalak mögötti politikai megállapodásokat a Kremlhez közeli ukrán elitekkel, és komolyan foglalkozzon az ukrán kérdéssel.

Az infantilis-álmodozó, katasztrofálisan hiszékeny ukrán nép úgy döntött, hogy egy mesefigurát, egy sorozathőst választ elnöknek, de kiderült, hogy ez a „mesefigura” valójában egy nárcisztikus Napóleon, akinél a politika lényege a lájk és a taps.

Ez a „Napóleon” pedig olyan lendületesen nekilátott a show-nak, hogy pár év alatt – a szuper óvatos és szuper konzervatív Putyint rákényszerítette, hogy pontot tegyen a folyamatos kijevi agresszió végére.
Zelenszkij politikai típusa Alekszej Navalnijhoz és Mihail Szaakasvilihez áll közel, mindhárman „szellemi testvérek”.

Hirdetés

A kóros nárcizmusban, és a gyors és erőteljes siker utáni szomjúságban szenvedő Zelenszkij, a grúz Szaakasvilihez hasonlóan „tapsviharban” vezeti a teljes összeomlásig Ukrajnát. Reméljük mihamarabb egy értelmes ember váltja fel…

(Дмитрий Ольшанский)

Hirdetés
Hirdetés