Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekPublicisztikaVilág

Donald Trump 2022.06.25-én, Illinois-ban tartott beszéde

Hirdetés

Videó szövege magyarul:

„Amerikát a világtörténelem legnagyobb nemzetévé tette, de már nem nagy nemzet. Ez egy hanyatló nemzet. Nem szívesen mondom ezt. De ez egy olyan nemzet lett, amely több mint 40 éve a legmagasabb inflációval és a történelem legmagasabb energiaköltségeivel küzd.

Hirdetés

Soha nem volt még hasonló, mint ami az energiával és az energiaköltségekkel történt. Már nem független és nem is domináns az energiaellátás tekintetében, mint két évvel ezelőtt.

Ez egy olyan nemzet, amely Venezuelának és Szaúd-Arábiának könyörög az olajért. Ez egy olyan nemzet, amely megadta magát Afganisztánban, halott katonákat, amerikai állampolgárokat és a világ legjobb katonai felszerelését hagyva maga után 85 milliárd értékben. Ez egy olyan nemzet, amely hagyta, hogy Oroszország feldúljon egy országot, Ukrajnát, ahol több százezer ember halt meg, és ez csak rosszabb lesz.

Ez velem soha nem történt volna meg.

Hirdetés

Ez egy olyan nemzet, amely felfegyverzett volt. Az ellenzéki politikai pártok ellen olyan büntetőeljárás folyik, mint még soha, ez egy olyan nemzet, ahol már nincs szabad sajtó vagy tisztességes sajtó, csak álhíreket kapunk, és ők a nép ellenségei.

Ez egy olyan nemzet, ahol a szabad véleménynyilvánítás már nem megengedett, ahol a bűnözés elterjedt, ahol a gazdaság összeomlóban van. 2021-ben többen haltak meg kovidózisban, mint 2020-ban.

Egy olyan nemzet, amely lehetővé teszi Iránnak, hogy atomfegyvert építsen, ami soha nem történt volna meg. Kína pedig dollárbilliókat használ fel arra, hogy katonai riválist építsen. Ez egy katasztrófa lesz a világ számára, mivel az elmúlt két évben talán a legfontosabb nemzetet már nem tisztelik és nem hallatja a hangját világszerte.

Hirdetés

Ez egy olyan nemzet, amely sok tekintetben vicc lett, és egy olyan nemzet, amely ellenséges a szabadságunkkal, a függetlenségünkkel és a hitünkkel szemben.

Ez egy olyan nemzet, amelynek gazdasága akadozik, amelynek boltjait nem töltik fel áruval, amelynek a szállítmányai nem érkeznek meg, és amelynek oktatási rendszere 45 ország közül az utolsó négyzetben van, mégis háromszor annyi pénzt költ egy diákra, mint bármely más ország.

De nem fogjuk hagyni, hogy ez így folytatódjon. Két évvel ezelőtt a világ legnagyobb nemzetét alkottuk, mint még soha. Soha nem volt még ilyen nagyszerűségünk. Az olyan keményen dolgozó hazafiak voltak, mint te.

Hirdetés

Ti építettétek az országunkat, és én azt mondom nektek, hogy haladjatok tovább, és építsétek újra ezt az országot: Kiszabadítalak ebből a csapásból, oké. Kiszabadítalak ebből a villámból. Csak azt akarom mondani, hogy szeretlek titeket. Élvezzétek az időt, térjetek haza. Ki ebből a villámcsapásból.

Újra naggyá fogjuk tenni Amerikát. Ne feledjétek, újra naggyá fogjuk tenni Amerikát.

Köszönöm szépen. Szeretünk titeket. Isten áldjon meg bennneteket. Gratulálok. Köszönöm mindenkinek. Köszönöm, Illinois. Köszönöm szépen.”

Hirdetés

B.Zsolt FB

Hirdetés