Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Egymás torkának estek a románok

Hirdetés

Koalíciós vitává fajult az a nézetkülönbség, amely a két nagyobbik kormányzó politikai alakulat, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Szociáldemokrata Párt (PSD) között bontakozott ki a szocdemek progresszív adózási rendszer bevezetésére és az üzemanyagárak szabályozására vonatkozó javaslatai miatt. A liberálisok ugyanis sorozatosan elutasítják a populista, ám a többségi társadalom által elvárt intézkedéseket, amire a szociáldemokrata pártelnök – nem elhanyagolható módon a politikai tőkekovácsolás reményében – újból és újból ráerősít.

Marcel Ciolacu dühösen reagált a koalíciós tárgyalásokra és azokra a liberális nyilatkozatokra, amelyek a szocdemek javaslatainak életszerűtlenségét hangsúlyozzák. A PSD elnöke elégedetlen a liberálisok „ellentámadásaival” és „üzeneteivel” az adótörvénykönyv módosításának elutasításával kapcsolatban. A pártelnöke azt mondta, „elege van”, és ha a PNL a szocdemekénél jobb megoldásokkal tud előállni, akkor „sok sikert kíván nekik”.

Marcel Ciolacu a progresszív adóztatás mellett érvelt (vagyis: a kisebb keresetűek kevesebbet, a nagyobb fizetéssel rendelkezők pedig többet adózzanak az államkasszába), miközben azt állította, hogy „nem folytathatjuk tovább” a „64 milliárdos” adókivételt, és beszélt az üzemanyagárak felső határa megállapításának szükségességéről is.

Hirdetés

TOVÁBB OLVASOK!

Forrás: Itthon.ma – maszol.ro

Hirdetés

Hirdetés