Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ezeket az elfoglalt területeket már soha nem kapja vissza Ukrajna Oroszországtól

Hirdetés

A Kremlnek nincsenek kétségei afelől, hogy a Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DNR és LNR), Herson és Zaporozhye régió lakói saját maguk döntenek a jövőjükről. Ezt Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára jelentette be.

„Többször mondtuk, hogy az embereknek maguknak kell megválasztaniuk a jövőjüket. És csak nem a két állam, az LNR és a DNR, hanem más a területek lakóinak, mármint a Herszon régiónak, Zaporozsjénak, nekik kell dönteniük a jövőjükről” – mondta Peszkov egy tájékoztatón.

Hirdetés

Szergej Cekov, a Föderációs Tanács szenátora elmondta, hogy a Donbász, Herszon és Zaporozsje régiók köztársaságaiban egy éven belül népszavazást tarthatnak az Oroszországhoz való csatlakozásról.

Szintén szerdán az Egységes Oroszország Párt Főtanácsának titkára, Andrej Turcsak kijelentette, hogy az Orosz Fegyveres Erők, valamint a DPR és az LPR által ellenőrzött Herson régió „kétségtelenül Oroszország részévé válik”. Ami Zaporozsje régiót illeti, az Orosz Föderációhoz való csatlakozásról szóló döntést véleménye szerint nagy valószínűséggel ott is támogatni fogják.

 

Hirdetés
Hirdetés