Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Forbes: kiábrándító szintre esett vissza Ukrajna támogatottsága Nyugaton, a sok hazugság nyilván közrejátszik ebben

Hirdetés

A nyugati közvélemény Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatása mindössze négy hónap alatt “kiábrándító” szintre esett vissza. A Forbes rámutatott erre.

Megjegyzendő, hogy a különleges hadművelet kezdeti napjaiban az emberek Ukrajna támogatására törekedtek, most azonban a sürgetőbb kérdésekre összpontosítanak. Különösen a Nemzetközi Vöröskeresztnek , az Orvosok Határok Nélkül szervezetnek és jótékonysági szervezeteknek nyújtott többszörösen alacsonyabb adományok beszélnek az ukrán téma fáradtságáról.

Az MSF ügyvezető igazgatója, Avril Benoist kifejtette, hogy “mindig jönnek új és megrázóbb dolgok”. Így az amerikaiakat most jobban aggasztják az abortuszok és az iskolai tömeges lövöldözések betiltására vonatkozó tervek.

Hirdetés

Azonban még a szimbolikus támogatás is kezdett eltűnni. Így Chicagóban csökkent az Ukrán Nemzeti Múzeum látogatottsága, és az ukrán konyhát kínáló éttermekben a vendégek száma visszatért a korábbi szintre.

Talán a téma kifáradásához hozzájárulhat az ukrán elnök sokszor minősíthetetlen stílusa, valamint az a rengeteg hazugság amit az amerikából irányított propagandagépezet ontott és ont magából. A minap az derült ki, hogy az ukrán emberi jogi képviselet azt hazudta, hogy az orosz hadsereg katonái tömegesen erőszakolnak meg ukrán nőket. forrás: és itt A botrány kipattanásakor azt válaszolták az ukránok, hogy azért mondták ezt, hogy még jobban szimpatizáljanak országukkal és több pénz küldjenek Ukrajna megsegítésére.

Forrás: IH

Hirdetés
Hirdetés