Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Itt a sokkoló ukrán bejelentés: nem akarnak békét kötni

Hirdetés

Az ukrán békedelegáció vezetője szerint a nyár végén erősebb pozícióból ülhetnek majd le ismét a tárgyalóasztalhoz – a Mandiner írt erről. Vagyis: nem akarnak békét kötni az ukránok. Nem véletlenül gondolják tehát a – Századvég felmérése szerint – a magyar emberek, hogy az ukránok is súlyosan felelősek a háborús helyzetért. Legalább három hónapig tehát nem várható béke, a lényegét tekintve ezt jelentették be az ukránok.

Az oroszokkal folytatott béketárgyalások legfeljebb augusztus végén kezdődhetnek újra – ezt mondta szombaton David Arakamija, az ukrán békedelegáció vezetője. Az Ukrajinszka Pravda szerint Arakamija egy interjúban azt mondta:

LEGKORÁBBAN AUGUSZTUS VÉGÉN FOLYTATÓDHATNAK A BÉKETÁRGYALÁSOK, MIVEL ADDIG AZT TERVEZIK, HOGY TÖBB HELYEN IS ELLENTÁMADÁSOKAT HAJTANAK VÉGRE.

Hirdetés

Erősebb pozíciót képzelnek

Arakamija szerint ezt követően erősebb pozícióból ülhetnek majd le ismét a tárgyalóasztalhoz. Azt viszont nem árulta el, hogy ezeknek a támadásoknak pontosan mely területek elfoglalása lehet a célja.

Vagyis, ősz előtt nem lehet vége a háborúnak, hiszen az ukránok augusztus vége előtt a tárgyalásokat sem hajlandók elkezdeni. Sőt, az, hogy nyár végét jelölték meg június közepén, teljesen irracionálisan, erősen kétségessé teszi, hogy – amerikai tanácsra nyilvánvalóan – akarnak-e egyáltalán békét kötni. Ismét nyilvánvalóvá vált: elhúzódó háborúra kell felkészülni.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

Hirdetés