Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kiderült: Amerikai polgármestereket zsarolt meg Zelenszkij

Hirdetés

Zelenszkij arra szólította fel – most éppen – az amerikai polgármestereket, hogy szakítsák meg az orosz testvérvárosi kapcsolataikat. Az ukrán elnök többek között példaként említette Chicagót, amelynek Moszkva a testvérvárosa. És azt is mondta, hogy adjanak pénzt. Hozzátehetjük: A jelenlegi oroszellenes hisztériában élő Amerikában az ukrán elnök követelése – minden túlzás nélkül – a polgármesterek zsarolásaként is értelmezhető.

Volodimir Zelenszkij felszólította az amerikai polgármestereket, hogy szakítsák meg kapcsolataikat azokkal az orosz városokkal, amelyekkel testvérvárosi viszonyt tartanak fenn – a BBC beszámolójából derült ki mindez, a hírt a Mandiner is megírta.

„A zsarnokoknak nem szabad megengedni, hogy a szabad világhoz fűződő kapcsolatokat élvezzenek” – mondta Volodimir Zelenszkij az amerikai polgármesterek konferenciájához intézett online szónoklatában. De pénzt is követelt tőlük.

Hirdetés

Példaként említette Chicagót, amely Moszkvát nevezi meg testvérvárosaként, valamint Jacksonville-t és Murmanszkot, San Diegót és Vlagyivosztokot, valamint Albanyt és Tulát. Zelenszkij arra is felszólította a polgármestereket, hogy vonják be városaikat az ukrajnai újjáépítésbe. Vagyis, adjanak pénzt.

Zelenszkij fenyegető szavai egyfajta zsarolásnak is felfoghatók: ha Chicago vagy éppen San Diego polgármestere a Zelenszkijjel meglehetősen szoros kapcsolatban levő amerikai Demokraták (a Joe Biden-féle baloldal) elvárásainak megfelelően akar viselkedni, engedelmeskedni kell – az ukrán elnöknek.

Hirdetés

Hirdetés