Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

GazdaságHírekItthon

Korlátozást vezet be a Mol péntektől, vége a korlátlan tankolásnak

Hirdetés

A lépést az indokolhatja, hogy nemrég kiderült: júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon.

Péntek reggeltől kezdve egy új korlátozást vezetnek be a Mol-kutakon, amelynek jegyében napi 50 literben korlátozzák a tankolható üzemanyag mennyiségét – olvasható az Index cikkében.

Azt írják: először az ugytudjuk.hu helyi portál értesült arról, hogy ez megvalósulhat, de csütörtök este több Mol-kút Facebook-oldalán, így a kőszegi állomás oldalán is megjelentek a szabályozás részletei.

Hirdetés

Legfeljebb ötven liter naponta

Eszerint a kisnyomású kútoszloppal rendelkező töltőállomásokon, magyar rendszámú személyautóval

naponta legfeljebb ötven litert lehet tankolni az üzemanyagokból hatósági áron.

Hirdetés

Nagynyomású kútoszlopoknál a magyar rendszámú, 3,5–7,5 tonna össztömegű, valamint a mezőgazdasági erőgépek továbbra is mennyiségű limit nélkül hatósági áron vásárolhatnak majd. Ezen kívül azt is előírták, hogy péntektől kezdve üzemanyagkannába vagy edénybe csak piaci áron lehet majd tölteni benzint vagy gázolajat. Érdekesség, hogy

ha valaki üzemanyagkannába és autóba egyaránt tankolna, akkor mindkét esetben a piaci árat fogják felszámolni.

„Amennyiben a gépjármű üzemanyag tartályába, illetve külső edényzetbe történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében kerül sor, úgy a tankolás teljes mennyisége tekintetében a töltőállomáson irányadó piaci árat alkalmazzuk” – írták a Mol kőszegi oldalán, ahol azt is közölték, hogy miként lehet ezt elkerülni:

Hirdetés

„Kérjük kedves vásárlóinkat, hogy amennyiben gépjárművük benzintankja mellett külső edényzetbe is tankolnának, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a benzintankba történő tankolás vételárának rendezését követően, önálló tranzakcióként szíveskedjenek megtenni.” Hozzátették: a tankolási szabályok betartását biztonsági kameráikon keresztül folyamatosan ellenőrzik.

Az üzemanyaghiány az ok? 

A Mol lépését az indokolhatja, hogy nemrég kiderült: júliusban és augusztusban üzemanyaghiány várható Magyarországon. A dologban több tényező is közrejátszik: ezekben a hónapokban az aratás miatt a mezőgazdaság is a szokásosnál többet fogyaszt, miközben az OMV schwechati üzemében történt baleset okán kevesebb üzemanyag érkezik Magyarországra, illetve a Mol százhalombattai finomítójában is tűz ütött ki másfél hete.

Hirdetés

Forrás: Mandiner

 

Hirdetés

Hirdetés