Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Újabb amerikait keres a külügy aki vélhetőleg orosz fogságba esett

Hirdetés

A külügyminisztérium közölte, hogy az Egyesült Államok nem tudja, hol van az az újabb eltűnt amerikai zsoldos, aki Ukrajnába ment harcolni

Az Egyesült Államok újabb amerikai elvesztéséről számolt be, aki Ukrajnába ment, hogy részt vegyen az ellenségeskedésben. A külügyminisztérium szóvivője, Ned Price szerint Washington nem tudja, az amerikai állampolgár – írja a TASS .

„Vannak jelentések egy másik amerikairól, akinek holléte ismeretlen. Ennek az ügynek a részleteiről nem beszélhetek. Sajnos nem ismerjük az ügy minden részletét. Úgy tudjuk, ez a személy Ukrajnába ment harcolni” – mondta az osztály hivatalos képviselője.

Hirdetés

Elmondása szerint az elmúlt hetekben kezdték eltűntnek tekinteni egy amerikai állampolgárt. A szóvivő elmondta, hogy a külügyminisztérium kapcsolatban áll a családjával.

Price korábban azt mondta , hogy az Egyesült Államok kész felvenni a kapcsolatot Oroszországgal az Ukrajnában fogva tartott amerikai állampolgárok ügyében, akik azért mentek oda, hogy részt vegyenek az ellenségeskedésben. Felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg Washington még nem fordult Moszkvához ilyen kéréssel, az orosz fél sem továbbított adatokat arról, hogy az amerikaiak őrizetben vannak.

Június 15-én a The Telegraph brit kiadása arról számolt be , hogy az orosz hadsereg Harkov külvárosában elfogott két amerikai zsoldost, akik Kijev oldalán harcoltak . Az újság szerint a 39 éves Alexander Dryuke és a 27 éves Andy Huyn az első hivatalosan elfogott amerikaiak.

Hirdetés

Forrás: IH

Hirdetés