Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Ukrán fegyveresek lefoglalták az ENSZ irodáját és járműveiket Kramatorszkban

Hirdetés

Ukrán fegyveresek foglalták el az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) Kramatorszkban működő irodáját. Ezt június 5-én, vasárnap jelentették be a Donyecki Népköztársaság (DPR) területvédelmi főhadiszállásán.

„Egy nemzetközi szervezet képviselői elvesztették irodájukat és három diplomata rendszámú hivatali autójukat. Ukrajna fegyveres alakulatai (AFU) nem engedik be a misszió alkalmazottait ingatlanaikba, és megtiltják a fénykép- és videófelvételek készítését, hogy jelentést tegyenek a magasabb vezetésnek” – írja a védelmi parancsnokság a Telegram csatornáján.

Hirdetés

Március 10-én a DPR területvédelmi parancsnoksága arról számolt be, hogy az ukrán fegyveresek ENSZ-szimbólumokkal ellátott járműveket használtak ember által hordozható légvédelmi rendszerek szállítására.

Az ukrán erők pedig elfoglalták az ENSZ kramatorszki irodáját. A köztársasági területvédelmi parancsnokság azt is közölte, hogy március 3-án az ukrán bementek a szervezet képviselőinek bázisára, és elvitték járműveiket. Emellett arról is beszámoltak, hogy Harkivban elraboltak egy ENSZ-képviselőt és ismeretlen helyre vitték.

Ha a hír igaz, ez nem jelent mást, mint azt, hogy az ukrán erők igencsak fogytán lehetnek a járműveknek, de ez már nem teljesen világos, hogy ezt miért éppen az ENSZ helyi erőitől veszik el eszközeiket…

Hirdetés

Forrás: ItthonrolHaza

Hirdetés