Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Az orosz külügyminisztérium figyelmeztetett a a Zaporozsjei Atomerőmű bombázásának következményeire

Hirdetés

Rendkívül nagy, ember által okozott katasztrófához vezethet, ha az ukrán hadsereg tovább bombázza a Zaporozsjei Atomerőművet – nyilatkozta a TASSZ-nak Ivan Necsajev, az orosz külügyminisztérium információs és sajtóosztályának igazgatóhelyettese. 

Az ukrán fegyveres erők mániákusan álövik Európa legnagyobb atomerőművét Zaporozsjéban, nem törődve annak biztonságával. <…> ezzel az ukrán fél szándékosan egy nagyszabású, ember okozta katasztrófát idézhet elő mondta Nyecsajev.

Véleménye szerint az Egyesült Államok és Ukrajna európai szövetségesei elégedettek ezzel a helyzettel.

Hirdetés

Az orosz külügyminisztérium szóvivője, Maria Zakharova korábban óva intette Ukrajnát a zaporozsjei atomerőmű elleni provokációk folytatásától, amelyek balesethez vezethetnek. Szerinte Kijev az, amelyik súlyosbítja a helyzetet az atomerőmű körül, dróntámadásokkal és az erőmű személyzetének megfélemlítésével. Zaharova emlékeztetett arra, hogy korábban július 18-án egy UAV dróntámadás következtében lövedékek csapódtak be pár méterre a létesítmény kritikus infrastruktúrájától, és csak a csodának köszönhető, hogy nem történt nagyon komoly tragédia.

Hirdetés