Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Csalódottak a lengyelek, mert Németország ócskavasnak való harckocsit kínált az Ukrajnának küldött lengyel tankokért

Hirdetés
Csalódottságát fejezte ki Lengyelország azt követően, hogy a német szövetségi kormányzat elavult és ősrégi páncélosokat ajánlott fel Varsónak az Ukrajnának küldött lengyel harckocsikért cserébe.
Szymon Szynkowski vel Sęk külügyi helyettes arról beszélt, hogy a német páncélosok átlagéletkora magasabb mint az átadott lengyel tankoké. A német ajánlatot „elfogadhatatlannak” tartja. Mint mondta, Lengyelország nem érdekelt abban, hogy hadseregét rosszabb, a 60-as évek kondíciói között tartsa. Egyben felrótta a németeknek, hogy csellel kijátszották Lengyelországot.
A varsói kormányzat ezért más NATO „partnerek” irányába fordul, akik „valóban hajlandóak” segíteni – ebben az esetben csak és kizárólag az Egyesült Államokról és Nagy-Britanniáról lehet szó.
Lengyelország az orosz-ukrán háború kezdete óta olyan odaadással támogatja Ukrajnát mind katonailag mind politikailag (a lengyel-magyar barátságot jegelve), hogy sokszor már alig világos, hogy Varsó vagy Kijev áll-e valójában hadban az oroszokkal.

Körkép.sk, Krone nyomán

Hirdetés

Hirdetés