Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekItthon

Jakab kettészakítja a 3 százalékos Jobbikot – új pártot alapít a Parizeres

Hirdetés

Miután a bukott pártelnöknek nem sikerült visszaszereznie a hatalmat a szexbotrány főhőse, Földi István mögé bújva, a kongresszus után alig egy nappal máris a párt kettészakítására készül.- írja a Metropol.

Jakab és Földi hívei között a legnagyobb titokban máris körözni kezdtek több felhívást. Ezek egyikében, amit a Metropol információ szerint 47 alapszervezeti vezetőhöz juttattak el, nyíltan kimondják, hogy céljuk a Jobbik szétrobbantása, új párt alapítása.

 

Hirdetés

Ezzel egy időben Jakab rejtelmesnek szánt, mégis árulkodó posztot tett közzé. A Metropol információ szerint ez az üzenet volt a jel, hogy máris hozzá kell fogni az új párt szervezéséhez.

Hirdetés

A Metropol úgy tudja, hogy Jakab Péter megalázása a Jobbik hétvégi kongresszusán volt az utolsó csepp a pohárban, ami után hívei a párt kettészakítása mellett döntöttek. A bukott pártelnököt a szervezők ugyanis nem akarták beengedni a kongresszusra, talán attól tartva, hogy lázító beszédet mond.

Végül a botránytól tartva, a Földi István szervezte Jakab-hívek „vendégként” bevihették, de nem kapott felszólalási jogot. Jakab egyébként önmagához képest fegyelmezetten viselkedett. Nyakában a „Vendég” kártyával igyekezett a lehető legdiszkrétebben szervezkedni.

Hirdetés

VH nyomán

Hirdetés