Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Kiderült, hogy nem csak a hiperszonikus fegyverek ellen védtelen az USA

Hirdetés

Csúnyán bealudt Uncle Sam, amikor azt gondolta, hogy egyeduralma a világ végéig, meg még pár napig tart. Nem, nem tart addig, sőt, ma már egyre világosabb, hogy a világ vége ott következhet be a leghamarabb, minekutána kiderült, hogy nem csak a hiperszonikus rakéták, hanem az idő közben rengeteget fejlődött (legalábbis Oroszországban…) cirkálórakéták ellen sincs igazi védelmük…

„A feltörekvő hiperszonikus rakétafenyegetések jelentős figyelmet érdemelnek, de a „mezei” cirkáló rakéták jelentik az egyik leginkább alulértékelt, nagy kapacitású és rövid távú fenyegetést az Egyesült Államok számára” – áll a Center for Strategic and International Studies ma közzétett jelentésében.

„Amint az Ukrajnában és számos más közelmúltbeli konfliktusban is látható, a precíziós irányítású cirkálórakéták alkalmazása általánossá vált” – írják.

Hirdetés

A jelentés azzal érvel, hogy Amerika hosszú távú megközelítése, amely a haza védelmét a nagy hatótávolságú ballisztikus rakéták ellen összpontosítja, űrt hagyott maga után, amelyet az ellenfelek cirkáló rakétákkal kihasználhatnak.

Egy kis bemutató:

Hirdetés

„Ez már nem csak a szélhámos államok ballisztikus rakétáiról szól” – mondta Tom Karako, a jelentés egyik főmunkatársa és társszerzője a Breaking Defense-nek adott interjúban. „És itt az ideje, hogy a légi- és rakétavédelmi testhelyzetünket, politikánkat és programjainkat hozzáigazítsuk a közeli társaikhoz és az interkontinentális ballisztikus rakétákon kívüli dolgokhoz.”

Hát na… Kiderült, hogy a kisebb hatótávolságú csúcstechnológiás orosz (vagy éppen kínai) fegyverekkel szemben sem védett az Egyesült Államok.

Így jár az, aki egyeduralmát arra „használja”, hogy potrohot növesszen, és saját nimbuszát fényezze, ahelyett, hogy felkészülne a nyilvánvalóra; ezért van mindenkinél van erősebb a kocsmában…

Hirdetés

Forrás: IH

Hirdetés