Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Lövöldözés Chicagóban egy függetlenség napi felvonuláson, legalább hatan meghaltak

Hirdetés

Legalább hat ember meghalt Chicago Highland Park nevű elővárosában, ahol lövöldözés tört ki az amerikai függetlenség napja alkalmából tartott ünnepi felvonuláson hétfő délelőtt, nem sokkal 10 óra után. A beszámolók szerint legalább 31 sérültet kellett kórházba szállítani – közölte a városvezetés a honlapján. A közlemény szerint a rendőrség még keresi a lövöldözés gyanúsítottját.

Chris O’Neill rendőrparancsnok a következő személyleírást adta a feltételezett elkövetőről: „A gyanúsítottak fehér bőrű, körülbelül 18-20 éves, hosszabb fekete hajú, alacsony testalkatú, fehér vagy kék pólót viselő férfiként írták le.” Hozzátette, hogy hogy a lövöldözés helyszínén egy lőfegyvert találtak. A rendőrparancsnok arra kérte a környéken tartózkodókat, hogy egyelőre húzódjanak biztonságos helyre. „A Highland Park belvárosa körüli területet biztosítottuk, és folytatjuk a keresést” – mondta.

Hirdetés

Hirdetés

Christopher Covelli őrmester, a Lake megyei seriffhivatal kiemelt bűnügyekkel foglalkozó csoportjának munkatársa azt mondta, a rendőrség egy puskát talált a lövöldözés helyszínén, és úgy tűnik, az elkövető egy tetőről lőtt. Azt is elmondta, hogy a nyomozás jelenlegi szakaszában úgy vélik, hogy csak egy lövöldöző volt.

Illinois állam kormányzója, Jay Robert Pritzker a Twitter-oldalán azt írta, hogy ő és a stábja „szorosan figyelemmel kíséri” a helyzetet, és az állami rendőrség a helyszínen van. „Az állami rendőrség a helyszínen van, és minden állami erőforrást a közösség rendelkezésére bocsátottunk” – tweetelte a kormányzó.

Chicago polgármestere, Lori Lightfoot azt közölte, hogy a chicagói rendőrség segítséget nyújt Highland Parkban. Nancy Rotering, Highland Park polgármestere a lövöldözést követően a lakosokhoz fordult, és felszólította őket, hogy maradjanak „készültségben”, mivel a helyzet továbbra is „aktív”.

Hirdetés

„Jelenleg annyit tudunk, hogy ez egy aktív helyzet, és arra kérünk mindenkit, hogy maradjon a házban, és legyen készültségben, de maradjon nyugodt. Kérjük, lépjenek kapcsolatba szeretteikkel, és győződjenek meg arról, hogy biztonságban vannak, és tudassák velük, hogy önök is biztonságban vannak” – mondta a polgármester, és részvétét fejezte ki az érintetteknek.

Az incidens miatt Highland Parkban belvárosának környéken leállították a vonatközlekedést. A lövöldözés után a szomszédos Evanston városában és Deerfield községben elővigyázatosságból lemondták a július 4-i ünnepséget.

Forrás: MTI, CNN, VH

Hirdetés