Jobboldali Médiahírek

Hírexpress, hírblog – Hírek itthonról és a nagyvilágból Önnek!

HírekVilág

Úgy tűnik nyugati elvárás, hogy Ukrajna felmutasson valamit, különben elzárja a „fegyver-csapot”

Hirdetés

gy tűnik nyugati elvárás, hogy Ukrajna felmutasson valamit, különben elzárja a „fegyver-csapot”… A Telegraphe cikke legalábbis azt állítja, hogy a Nyugat kissé megingott a támogatásokat illetően, most már eredményeket akar látni.

A Nyugat elkezdi csökkenteni Ukrajna támogatását, ha őszig nem sikerül megfordítania a háborút. Ronald Oliphant, a The Telegraph brit lap tudósítója ír erről nem megnevezett forrásokra hivatkozva.

Az újságíró szerint a nyugati országokban sok befolyásos ember van, aki haszontalannak tartja Kijev támogatását.

Hirdetés

Oliphant a Nyugat Ukrajnába vetett hitét helyreállító potenciális hadművelet példájaként a jelenleg orosz csapatok által ellenőrzött Herszon elfoglalását említette. Az ukrán hadsereg veszteségei azonban ezt szinte lehetetlenné teszik.

„Ráadásul a létszámhiány miatt a nyugati fegyverszállítások hatékonysága is megkérdőjeleződik” – tette hozzá a tudósító.

A Politico július 1-jén arról számolt be arról, hogy a kijevi rezsimet támogató nyugati államfők attól tartanak, lakosságuk belefárad az ukrajnai eseményekbe, és a hazai problémákra koncentrál…

Hirdetés

A Le Figaro francia kiadása június 22-én arról írt, hogy gyengült az emberek érdeklődése Ukrajna témája iránt. A témával kapcsolatos említések száma a közösségi oldalakon 18 millióról 345 ezerre csökkent.

Az utóbbi két cikk ara mutat, hogy Európában egyre inkább a megélhetés a kérdés, nem pedig az erkölcsi témák (mert egy távoli háború onnan nézve pusztán erkölcsi kérdés…)…

… ha pedig igaz a hír, miszerint Ukrajna vezetése kapott egyfajta ultimátumot a Nyugattól, az annyit tesz, hogy a nyugati politika egy dologról beszél, és egy más dolgot tesz…

Hirdetés

Mi ezt innen nem tudjuk megállapítani, de tényként rögzíthetjük, hogy az európai lakosság részéről tényleg drámaian csökken az érdeklődés, miközben egyre több problémával kell szembenézniük.

Forrás: IH

Hirdetés

Hirdetés